VUČIĆ U SRPSKOJ SVETINJI LJUBOSTINJI: Predsednik obišao manastir: Mesto izgrađeno na temeljima ljubavi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 09:56

VUČIĆ U SRPSKOJ SVETINJI LJUBOSTINJI: Predsednik obišao manastir: Mesto izgrađeno na temeljima ljubavi (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će prisustvovati otvaranju deonice Moravskog koridora od Pojata do Makrešana.

Naime, predsednik je na putu do tamo obišao manastir Ljubostinju, a fotografija iz manastirske porte objavljena je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je manastir Ljubostinju i poklonio se grobu svete mučenice kneginje Milice.

- Prisustvovao sam jutarnjoj liturgiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u manastiru Ljubostinja. Ovo mesto, izgrađeno na temeljima ljubavi, vekovima je simbol zaveštanja, vere i nepokorenog duha našeg naroda. Podignuto je kao sećanje na slavnu istoriju naših predaka, a ostavljeno kao amanet nama da poštojemo, čuvamo i volimo svoje bližnje i našu jedinu Srbiju.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Gradnja Moravskog koridora u dužini od 112 kilometara počela je u decembru 2019. godine Radove izvodi konzorcijum američke kompanije Behtel i turske Enka, a ugovor je vredan blizu 800 miliona evra.

Moravski koridor ukupno je dug 112 kilometara, spojiće auto-put E75 kod Pojata i Miloš Veliki kod Preljine, ali i gradove u dolini Zapadne Morave: Ćićevac, Varvarin, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.