VUČIĆ U SARAJEVU: Premijer stigao na Biznis forum

Izvor: Kurir, 13.Maj.2015, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ U SARAJEVU: Premijer stigao na Biznis forum

Vučić će se, nakon obraćanja u uvodnom delu konferencije, sastati s predsedavajućim Veća ministara BiH Denisom Zvizdićem, a potom će imati radni ručak sa članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem

SARAJEVO - Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je Sarajevo, gde će govoriti na otvaranju skupa Sarajevo Biznis Forum 2015 , nakon čega će se sastati sa predstavnicima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Vučić će se, nakon obraćanja u uvodnom delu konferencije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sastati sa predsedavajućim Veća ministara BiH Denisom Zvizdićem, posle čega je planirano zajedničko obraćanje medijima. Premijer Srbije će potom imati radni ručak sa članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, koji je juče, uoči Vučićeve posete, poručio da suživot u BiH i regionu nema alternativu i da je vreme da se konačno stavi tačka na sukobe koji se, kako je naveo, ciklično ponavljaju.

Planirano je da se Vučić potom sastane sa svim članovima Predsedništva BiH - predsedavajućim Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.Tokom radne posete, premijer Vučić razgovaraće i sa predsednikom Islamske razvojne banke Ahmedom Mohamedom Alijem, predsedavajućim Islamske komore trgovine i industrije šeikom Salehom Abdulahom Kamelom, kao i zamenikom predsednika turske vlade Alijem Babadžnom, koji takođe učestvuju na Sarajevo biznis forumu.

Na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji politički lideri, privrednici i bankari iz regiona i sveta razgovaraće o potencijalima za ujedinjavanje tržišta, o poslovanju i investicijama u ovom delu Evrope.Forum će, kako je najavljeno u Sarajevu, otvoriti direktor BBI banke, koja je organizator konferencije, Amer Bukvić, kao i predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

U uvodnom delu konferencije, pored Vučića, obratiće se i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, zamenik premijera Turske za ekonomiju Ali Babadžan, kao i predsednik Islamske privredne i trgovačke komore šeik Saleh Abdulah Kamel.Istog dana, na panelu "Jedan region, jedna ekonomija" govoriće generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović, bivši predsedavajući Veću ministara BiH Zlatko Lagumdzija, ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson, zvaničnici Slovenije, Hrvatske i drugi.Glavni cilj konferencije je podrška ekonomskom razvoju i privlačenje stranih investicija u zemlje jugoistočne Evrope, navode organizatori.Sarajevo Biznis Forum održava se šesti put, a ove godine u fokusu su ideje za razvoj IT sektora, obrazovanje i proizvodnja zdrave hrane.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.