VUČIĆ: Srbija - most koji povetuje istok i zapad! Bolje vreme ispred nas!

Izvor: Press, 16.Dec.2014, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ: Srbija - most koji povetuje istok i zapad! Bolje vreme ispred nas!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas popodne u Beogradu Četvrti ekonomski forum Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, poželeo dobrodošlicu učesnicima i istakao da je čast biti domaćin skupa u Beogradu, gde se susreću ekonomije Istoka i Zapada.
Vučić je rekao da je prioritet zemalja Centralne i Istočne Evrope privredni rast, koji može da se ostvari uz dva uslova, investicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i reforme. 

"Cilj ovog regiona su investicije, potrebna nam je injekcija poverenja i snage. To je suština ovog foruma, stroviti veze između Kine i ovog regiona", rekao je srpski premijer.

"Drugi uslov zavisi od nas - moramo da reformišemo sebe, da se promenimo. Niko neće da uloži u nas, ako mi ne ulažemo u sebe", dodao je Vučić. 

PROČITAJTE JOŠ:
Svetski mediji o Samitu "16 plus 1" u Beogradu
Premijer Li imao niz bilateralnih sastanaka u Beogradu
Letonija će pomoći Srbiji na putu u EU
   
On je izrazio uverenje da je Beogradski sastanak početak novog, boljeg vremena i saradnje celog regiona.

"Čast je biti domaćin ovog velikog događaja", rekao je Vučić i dodao da je Forum našoj zemlji pružio priliku da bude mesto na kojem se susreću ekonomije Istoka i Zapada i na kojem zvaničnici i poslovni ljudi razgovaraju o novim mogucnostima za ekonomski rast i razvoj zemalja učesnica. 

"Stara kineska poslovica kaže da je najbolje vreme bilo da posadimo drvo pre 20 godina, a drugo najbolje vreme je - danas. Tu priliku ne smemo i nemamo pravo da prokockamo", ukazao je predsednik srpske vlade.

Naš cilj je da odnose u Centralnoj i Istočnoj Evropi unapredimo, da učimo i izvlačimo pouke iz naše prošlosti i utremo novi put, izgrađen na principima saradnje, napretka i mira na Balkanu i celoj Evropi", rekao je Vučić.

Forum je značajan, pre svega, zbog mogućnosti unapređenja naše ekonomije i ekonomskih odnosa sa zemljama učesnicima. 

"Članstvo Srbije u Evropskoj uniji je nacionalni prioritet i cilj nam je ulaganje u infastrukturu, kako bi od Srbije učinili most koji povezuje istok i zapad", istakao je Vučić. 

Vučić je procenio da će u narednih pet godina polovina rasta doći iz Azije, pa je ovaj forum izuzetna prilika za stvaranje novih šansi, otvaranje novih radnih mesta i ekonomski razvoj.

Ekonomski forum održava se u okviru Trećeg Samita Kine i 16 zemalja u Beogradu.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kećijang: Možda još tri milijarde dolara

Izvor: Danas, 17.Dec.2014, 00:11

Beograd - Ovom regionu je potrebna injekcija poverenja i to je cilj ovog foruma. Mogućnosti za saradnju našeg regiona i Kine su u saobraćaju, infrastrukturi i energetici. Privredni rast je prioritet Srbije. Stara kineska poslovica kaže da je najbolje vreme da posadimo drvo bilo pre 20 godina, a druga...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.