VUČIĆ SUMIRAO SVOJU POSETU SAJMU VINITALY: Lepa je Italija, Srbija je najlepša! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2023, 20:01

VUČIĆ SUMIRAO SVOJU POSETU SAJMU "VINITALY": Lepa je Italija, Srbija je najlepša! (FOTO)

Vučić prisustvovao je Sajmu vina Vinitaly 2023 u Veroni.

Predsednik Srbje Aleksandar Vučić je na svom Instagram nalogu objavio fotografiju iz Italije i završetku posete toj zemlji.

- Lepa je Italija, Srbija je najlepša! Jedva čekam sutrašnji radni dan u našem Beogradu - napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Podsetimo, Vučić se obratio naciji iz Verone gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << govorio o svim aktuelnim temama, nakon današnjeg sastanka sa premijerkom Italije Đorđom Meloni.

- Sa Đorđom Meloni smo razgovarali o svim važnim pitanjima, i bilateralnoj saradnji, i o unapređenju sveukupnih odnosa. Nedavno je bio forum sa italijanskim kompanijama, to će doprineti daljem rastu naših ekonomija. Italija je trenutno broj tri trgovinski partner, ali očekujem da se približi prvom mestu kada Stelantis počne da pravi električne automobile u Kragujevcu - ističe on.

Vučić kaže da je Melonijeva bila pažljiva i da je to bio suštinski veoma dobar sastanak.

- Očekujem je pre kraja godine u Beogradu. Verujem da Italija vidi Srbiju kao pouzdanog, stabilnog, ali i važnog saveznika na Balkanu - dodao je predsednik.

On kaže da mi imamo sve veći problem sa radnim mestima, i da imamo čitave oblasti gde nam je potrebno zapošljavanje ljudi sa strane.

- Slično je i u Severnoj Makedoniji i Albaniji, i svakom je dobrodošlo da na tržištu rada razmenjuje ljude i iskustva. Počinje da funkcioniše jedinstveno tržište rada i jedinstveno tržište u suštinskim naznakama. Pojednostavićemo proceduru, sve će se izvoditi jednim klikom. Napravili smo dogovor sa Severnom Makedonijom da elektronska kartica za auto-puteve može da se koristi i kod nas i kod njih, i očekujemo da pre kraja godine uvedemo ID karticu Otvorenog Balkana, i tada ćemo razgovarati sa svim predstavnicima biznisa, hotelijerima, što će biti ogromna korist za one koji su u Otvorenom Balkanu - kazao je predsednik.

Više vesti o poseti predsednika Italiji možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ITALIJA JE LEPA, ALI JE SRBIJA NAJLEPŠA: Predsednik od sutra na novim radnim zadacima u Beogradu

Izvor: Pančevac-online.com, 03.Apr.2023

Predsednik Aleksandar Vučić trenutno se nalazi u Veroni gde je prisustvovao Sajmu vina.   View this post on Instagram   A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) – Lepa je Italija, Srbija je najlepša! Jedva čekam sutrašnji radni dan u našem Beogradu – napisao je predsednik...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.