VUČIĆ ŠOKIRAN NAKON PRESUDE ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Ministarstvo pravde je tri dana ćutalo o ovome

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2024, 23:37

VUČIĆ ŠOKIRAN NAKON PRESUDE ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Ministarstvo pravde je tri dana ćutalo o ovome

Ne propustite predsednikovo obraćanje na Tv Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je gost u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi kod voditelja Milomira Marića.

- Po pitanju presude Apelacionog suda u slučaju ubistva Ćuruvije bio sam šokiran da Ministarstvo pravde ćuti tri dana. Ministarka kaže tri dana se viđaju s ovim i onim. Ja pitam je l' vikendom ne radite. E pa ne može tako.

- Posao države je bio da zločin kazni. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Od 2000. do 2012. kada se očekivalo da se uradi, nisu uradili ništa. Ništa ih nije zanimalo. Iz službe su oduvek dolazili signali da bi to bilo loše. Onda je ubijen 2003. Milan Pantić u Jagodini i to je zataškano, a ubijen je samo zbog onog što je pisao.

- Mi smo preuzeli vlast. I danas smatram da ni ozbiljne uvrede novinara ne smeju da prođu nekažnjeno a kamoli ubistvo. Tražio sam da se formira komisija da krivci budu kažnjeni. Tužilaštvo i policija su svoj posao obavili. Ne poznajem nijednog sudiju koji je odlučivao. U prvom stepenu su osuđeni, a u drugom su svih petoro sudija glasali protiv, jer jedini svedok Branka Prpa rekla je da to nije to lice.

- Užasno loša poruka za svakog ko se bavi tim poslom u našoj zemlji. Užasno loša poruka za pravni sistem. A onda kažu, ti si Vučiću kriv za to.

- Voleo bih da se pravda vrati delimično ako je to uopšte i moguće. Ne može se suditi dva puta za isto delo i nisam srećan zbog toga,za razliku od nekih neću voditi hajku protiv sudija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.