VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: Srbija je po stopi vakcinacije ČETVRTA U EVROPI, za 72 sata očekujem...

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 20:23

VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: Srbija je po stopi vakcinacije ČETVRTA U EVROPI, za 72 sata očekujem...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se večeras direktno u Nacionalni dnevnik Televizije Pink.

Vučić se uključio sa Savskog trga gde su u toku poslednji radovi pred svečano otvaranje spomenika Stefanu Nemanji.

Kada je reč o zahtevima da postoji ministarstvo za izbore, Vučić je rekao da je to glupa ideja i da ona u realizaciji ne postoji nigde. Kaže da se očekuje od njega da to sprovede, a da to zahtevaju oni koji su izbore bojkotovali.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << To traže oni koji bi opet da se vrate na vlast samo kako bi pljačkali. Ovo je nezavisna i suverena zemlja i, ako misle da će Tanja Fajon da me nagovori da ga oformi, od toga nema ništa - rekao je Vučić.

Te gluposti o takvom ministarstvu su, kako kaže, jednako glupe kao ministarstvo za nošenje kapa.

- Prete nemirima, a ja sam se nagledao upada u Skupštinu, napada na policajce, i uvek sam ih čekao kada su protestovali pred Vladom, predsedništvom, ne plašim se toga. Mene interesuju samo rezultati, a ako vas narod neće, ne vredi vam ni ministarstvo za kape, ni ministarstvo za izbore - kaže Vučić.

Kada je reč o kritikama "Dveri" na račun bedževa koji se dodeljuju onima koji su vakcinisani, Vučić kaže da ne zna o čemu oni pričaju.

- Ja nisam vakcinisan, a voleo bih da budem. Ne znam o čemu pričaju. Neću da podilazim nikome zarad političkih poena, setimo se da smo sproveli najteže reforme. Neću da sanjam da je zemlja ravna ploča i takve gluposti ni deca ne izgovaraju - kaže predsednik.

Vučić je rekao da smo u ovom trenutku 4. u Evropi po stopi vakcinacije.

- Ispred nas su Velika Britanija, Malta i Danaska. Verujem da ćemo u 48 sati, odnosno 72 sata preteći 2. i 3. i da ćemo biti drugi. Verujem da u svetu možemo da budemo 5. mesto. Čestitam građanima Srbije i tome što smo se vinuli u visine po pitanju ekonomije i zaštite zdravlja naših građana - kaže predsednik.

Vučić je izjavio da, ako se nastavi ovim tempom, imamo vakcina za još 7-8 dana.

- Moramo da obezbedimo revakcinaciju i, oni koji su već primili vakcinu, imaju vakcinu za revakcinaciju. Nećemo raditi kao neki, da delimo vakcine, a ne ostavljamo ih za revakcinacije. Kada se novi soj bude pojavio, biće nam mnogo teško, ali što ga duže nemamo, imačemo manje problema - rekao je Vučić.

Ističe da se "muče" sa nabavkom vakcina, da kabinet premijerke radi danonoćno, ali da kasne Sputnik, Fajzer, a da Astra Zeneka smanjuje proizvodnju.

- Zvaću, ako treba, i indijske prijatelje, boriću se, dovijaću se, borićemo se i pobočnim vezama i alternativnim putevima, ali ćemo uspeti - kaže Vučić, dodajući da ne krije da i na taj način pokušava da nabavi prekopotrebne doze.

- Izgleda gotovo nestvarno, presrećan sam. Nisam se nadao da će ovako veličanstveno da izgleda - rekao je Vučić.

- Sve zajedno izgleda predivno i, kako ste videli, spomenik predstavlja i najvažnije događaje za srpsku istoriju. Vidimo i da je pogled odavde veličanstven i sve ovo je spoj modernog i tradicionalnog. Popravili smo i sat na Železničkoj stanici posle 24 godine. To valjda i govori o 24 godine srpskog neuspeha i ovo je simbol srpskog napretka - rekao je predsednik.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Sve ovo pokazuje, kako kaže, da Srbija ima snage da se izdigne. Pozvao je sve da, od 27. januara, prošetaju trgom koji posebno veličanstveno izgleda uveče.

- Mi smo do pre nekoliko godina ovaj prostor zvali "štajga" i bio je simbol svega ruiniranog u Beogradu, a pogledajte kako sada prelepo izgleda - rekao je Vučić tokom razgovora sa radnicima.

- Biće ovo najlepši trg u Beogradu, možda i u Srbiji. Samo da promenimo fasadu na zgradi pošte i biće neverovatno - rekao je Vučić, koji trg obilazi sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem i gradonačelnikom Zoranom Radojičićem.

- Spomenik fantastično izgleda - nije krio oduševljenje Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Savski trg će biti najlepši trg u Beogradu

Izvor: Danas, 23.Jan.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Savski trg biti najlepši trg u Beogradu, "a možda i najlepši u Srbiji".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.