VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: Nećemo se uplašiti onih koji fašističkim metodama ruše državu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2020, 18:11

VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: Nećemo se uplašiti onih koji fašističkim metodama ruše državu

Predsednik je govorio o aktuelnim dešavanjima u zemlji

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostovao je na TV Prva.

Vučić se obratio nakon napada lidera Dveri Boška Obradovića i njegovih pristalica na ministra zdravlja Zlatibora Lončara i narodne poslanike vladajuće većine ispred zdanja Narodne skupštine.

- Zavereničke teorije da smo se nešto dogovorili sa Prištinom su besmislene. Da imamo nešto, podelio bih to sa svojim narodom. Nadao sam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se da ćemo uspeti da postignemo nešto zarad budućnosti naša dva naroda, ali Albanci na Kosovu ratuju međusobno. Sve što govore o meni, govore zbog svojih unutrašnjih obračuna - kazao je Vučić.

- Neka me pobede, ako su bolji, ali ja sam siguran da će Srbija osuditi one koji se bave nasiljem, oni koji su poželeli smrt deci, samo zato što se prezivaju Vučić - kaže predsednik.

- Ne želim ni da izgovaram imena onih o kojima mislim loše. Batinanje i nasilje nisu politika, kao što je rekla Gordana Čomić. Svi će oni izaći na izbore, u nekoj varijanti, možda na lokalne, možda i na parlamentarne. Nikada njima nisu bili važni uslovi. Širili su neistine i sramotili nas pred svetom - kaže Vučić.

- Pozivam građane, da se suprostavimo nasilju, da čuvamo naše vrednosti i budućnost za našu decu. Da se razlikujemo samo tamo gde ćemo da dajemo veće subvencije. Govorim kao predsednik zemlje, nemojte da narušavate ugled zemlje.

- Posvetićemo se našem ekonomskom napretku. Država će postaviti granice. Nije to pitanje za mene dokle ću da trpim. Smatram da je potrebno dopustiti svima pravo na svoje mišljenje, ali društvo mora da osudi ovako nešto. Po prvi put je van Skupštine rulja prebila narodnog poslanika - kaže Vučić.

- Samo jedno lice među 26 okupljenih je osuđeno na 13 godina robije zbog droge, jedno lice zbog nasilničkog ponašanja, jedno zbog bahate vožnje. To je kao da ste doveli iz zatvora robijaše ispred Skupštine, najgore je bilo ono lice koje je osuđeno zbog droge. Nećemo se uplašiti onih koji misle da će fašističkim metodama da urušavaju državu, država je jaka, sačuvaćemo pravni poredak, da ponovo posle dva meseca zatvaranja naše zemlje, da sada otvorimo zemlju, napravimo ekonomsku bum to je zadatak tome će se država posvetiti - rekao je Vučić.

Na pitanje zašto nije uhapšen Boško Obradović, Vučić kaže da narodni poslanik može biti uhapšen samo ako je uhvaćen prilikom izvršenja dela za koje je propisana kazna veća od 5 godina zatvora.

- Čak i da je pozvan na razgovor u policiju, sa tim čovekom nema šta da se priča. Ekstremisti pokušavaju da predstave naše društvo kao polarizovano, iako nemaju nikakvu podršku u narodu i svoju nemoć iskazuju kroz kroz nasilje. Nisu Bogom dani da budu na vlasti, pa da divljaju kad nisu na vlasti. Svaki pristojan građanin Srbije osetio je sramotu zbog onog što su uradili danas.

Vučić je naglasio i da politički partneri onih koji su tukli poslanike nisu osudili ovo nasilje.

- Danas je dan za sve najgore u našem društvu, mi nikoga ne diramo, krši se sve ono što lekari kažu, ali mi želimo poštovanjem na drugačije mišljenje, člaj i oni što su svedočeni fašisti dajemo pravo. Da primenjujemo silu rekli biste da primenjujemo silu - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.