VUČIĆ SA MUROM U BEOGRADU: Razgovor o bilateralnoj saradnji i situaciji u regionu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ SA MUROM U BEOGRADU: Razgovor o bilateralnoj saradnji i situaciji u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u Beogradu sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije Ričardom Murom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa generalnim direktorom za politička pitanja u Ministarstvu za spoljne poslove Ujedinjenog Kraljevstva, Ričardom Murom, razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da je za Srbiju važno jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kraljevstvom, posebno u novim okolnostima, koje nastaju nakon izlaska te zemlje iz Evropske unije.

On je izrazio i interes za jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.

Predsednik Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva evrointegracijama Srbije, ali i naglasio potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija Zapadnog Balkana od suštinskog značaja za mir i stabilnost u regionu.

Vučić je britanskom zvaničniku preneo utiske sa sastanka u Parizu i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i, s tim u vezi, istakao da je veoma važno što je i Velika Britanija tražila od prištinskih vlasti da ukinu takse.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije Ričardom Murom. Predsednik Vučić je rekao da je za Srbiju važno jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, posebno u novim okolnostima, koje nastaju nakon izlaska te zemlje iz Evropske unije. On je, takođe, izrazio interes za jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja. Predsednik Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva evrointegracijama Srbije, ali i naglasio potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija Zapadnog Balkana od suštinskog značaja za mir i stabilnost u regionu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Nov 13, 2019 at 11:27pm PST

On je političkog direktora Forin Ofisa Ričarda Mura upoznao sa inicijativom za primenu četiri slobode - kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala - na Zapadnom Balkanu, pokrenutoj sa premijerima Albanije i Severne Makedonije.

Politički direktor Ričard Mur je rekao da pozdravlja napore za stabiliziciju odnosa u regionu.

On je naglasio da Forin Ofis podstiče jačanje političkog dijaloga između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva i najavio radne posete, koje bi doprinele jačanju saradnje dveju zemalja u različitim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući i odbranu, navedeno je u saopštenju.

Na instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavljena je fotografija susreta predsednika Vučića i Mura na Andrićevom vencu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao sa generalnim tužiocem Rusije: Čestitke Srbiji na postignutim uspesima

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom...U srdačnom i prijateljskom razgovoru dvojica sagovornika su konstatovali da od 2012. godine saradnja Republike Srbije i Ruske Federacije u oblasti pravosuđa, zajedničkog delovanja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.