VUČIĆ SA GOVORNICE UN UDARIO NA BAJDENA I NEMAČKU Ogolio licemerje Zapada - sasuo im istinu u lice

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2023, 18:17

VUČIĆ SA GOVORNICE UN UDARIO NA BAJDENA I NEMAČKU Ogolio licemerje Zapada - sasuo im istinu u lice

Istorijsko obraćanje predsednika Vučića u UN.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u govoru na sednici Generalne skupštine UN podsetio je da su najmoćnije zemlje na svetu pogazile osnovne principe međunarodnog prava.

- Pre samo dva dana mogli smo da čujemo od predsednika Amerike da je najvažniji princip u odnosima između država, poštovanje njihovog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, a tek kao treći faktor po značaju da su ljudska prava. Činilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mi se da su svi u ovoj sali to podržali. Ja kao predsednik Srbije neskrivenim oduševljenjem sam to pozdravio. Jedini problem u tome je činjenica da samo nekoliko sati nakon njegovog govora morao sam da vidim tzv. predsednicu Kosova koji najmoćniji deo Zapada smatra predsednicom nezavisne države, koja inače nastala secesijom od teritorije Srbije.

- Istovremeno samo nekoliko metara od ove sale nemačka ministarka je rekla da se Nemačka drži povelje UN i odluka i akata UN i da nikada neće odustati od toga. Sve bi to bilo lepo kada bi bilo istinito. Naime sve velike zapadne sile brutalno su pogazile i povelju UN i rezoluciju 1244, negirajući i gazeći sve principe koje grane, a to se dogodilo pre 24 godine. Prvi put, nezabeleženo u svetskoj istoriji 19 zemalja donelo je odluku bez učešća SB UN da surovo napadne i kazni jednu zemlju na evropskom tlu kako su rekli da bi sprečili humanitarnu katastrofu. Nisu se grohotom smejali kada je predsednik Rusije koristio iste reči pravdajući svoj napad na Ukrajinu. Zaboravili su da su oni koristili isti narativ i iste reči i ista objašnjenja - istakao je predsednik Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.