VUČIĆ RAZGOVARAO SA LAJČAKOM I MEĐUNARODNIM ZVANIČNICIMA Petković: Kurti mora da prestane sa svojim akcijama

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 16:52

VUČIĆ RAZGOVARAO SA LAJČAKOM I MEĐUNARODNIM ZVANIČNICIMA Petković: Kurti mora da prestane sa svojim akcijama

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je današnjom akcijom premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pokazao da je zainteresovan isključivo za sukobe i rat na KiM, a da je tim povodom predsednik Aleksandar Vučić u toku dana obavio važne razgovore.

Petković je izjavio da je predsednik Aleksandar Vučić danas u toku dana razgovarao sa Miroslavom Lajčakom i brojnim međunarodnim zvaničnicima kako bi izvršili neophodan pritisak na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kurtija kako bi stao sa akcijama koje za cilj imaju proterivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije.

Sutra u Beograd dolazi i komandant KFOR-a, sa kojim će razgovarati predsednik Vučić i general Mojsilović.

Kako je rekao na vanrednoj konferenciji za novinare, po Kurtijevom nalogu danas je u centru severnog dela Kosovske Mitrovice uhapšen Milun Milenković Lune, iako za to ni on ni ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjalj Svečlja nemaju niti su pokazali dokaze.

- Luneta je mesecima jurila tzv. Kosovska policija jer je borac za srpske interese. Uhapsili su ga u podne u centru u fizerskom salonu koji je bio opkoljen sa osam vozila. Tokom hapšenja napravio je opsadno stanje, veliki broj je ušao u severni deo, policija je bacala suzavac na ljude na ulicama i nišanila slučajne prolaznike - rekao je Petković i dodao da se nalazimo u najtežoj situaciji do sada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.