VUČIĆ RASKRINKAO MILA! Sve o notornim neistinama iz Podgorice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2020, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ RASKRINKAO MILA! Sve o "notornim neistinama" iz Podgorice!

Smatraju da je Srbja pripada Crnoj Gori, a da Crnoj Gori Srbi ne pripadaju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da iz Podgorice stižu notorne neistine na račun Srbije, poput one da Srbija namerava da ruši vlast u Crnoj Gori ili o kontinuitetu velikjosrpske politike.

- Ako je to tačno da je Milo Ðukanić rekao za promenu vlasti, to je notorna neistina. Nikada se Srbija nije mesala u pitanje izbora u Crnoj Gori, nikada nismo zeleli da odlucujmo ko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ce biti u vlasti, a ko u opoziciji - popručio je Vučić danas na tv Prva.

On je rekao da je za njega važnije to sto je Ðukanović govorio o "deformitetu" koji postoji u srpskom nacionalizmu i velikosrpskoj politici.

- Nismo mi spaseni mnogih gresaka, ali kada govorite o deformitetu srpske nacionalne politike morate da uzmete u obzir i sindrom onih koji su želeli odvajanje od Srbije i da je to podsticalo njihov nacionalizam. Jedan od separatizama je bio i crnogorski - rekao je Vučić.

On je naveo da se to dešavalo od Sekule Drljevica, pa posle 1. svetskog rata i protiv srpskog oslobođenja, pa do menjanja činjenica.

- Uvek se govori o tome da se Srbija meša i da odlucuje, a činjenice su drugacije - ukazao je Vučić.

Neki crnogorski nacionalni krugovi smatrali su, ističe, da Srbe u Crnoj Gori treba prevoditi da budu Crnogorci, a smatrali su da su Beograd i Srbija takođe njihovi.

Vučić je naveo da je to dovelo do postavljanja u bezbednosni sektor i na najvaznije funkcije u Srbiji ljudi iz crnogorske agencije za nacionalnu bezbednost, a ponegde ih ima i danas na tim funkcijama.

- Ne mozes da radis za agenciju druge zemlje, to smo prilicno očistili - rekao je Vučić.

On je istakao da Crnogorci u Srbiji moraju da se osecaju jednako kao i Srbi u Srbiji i da imaju ista prava, za razliku od Srba u Crnoj Gori.

- O tom defomritetu govorim, jer je on napravljen sa velikim silama na Zapadu, kojima je odgovaralo da za sve okrive srpski nacionalizam - naglasio je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Platićemo sve što treba za SPC u Crnoj Gori

Izvor: B92, 23.Feb.2020

Beograd -- Srbija će, ako treba, pomoći SPC u Crnoj Gori, da nam ne bi oduzimali svetinje, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić...Na pitanje da prokomentariše to što je direktor Poreske uprave Crne Gore saopštio da je ta institucija pokrenula kontrolu zbog duga koji, kako tvrdi,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.