VUČIĆ PRESEKAO! Ukoliko Beograd OVO NE URADI sa Prištinom sledi NEZAMISLIVA KATASTROFA! Moraćemo da...

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2018, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ PRESEKAO! Ukoliko Beograd OVO NE URADI sa Prištinom sledi NEZAMISLIVA KATASTROFA! "Moraćemo da..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Beograd uvek morati sa Prištinom da razgovara, jer, bez razgovora, kako kaže, sve vodi u katastrofu.

- Moraćemo da razgovaramo, i ja se razgovorima sa Prištinom radujem", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li posle "maksimalnog zaoštravanja situacije" od strane Prištine vidi prostor za nastavak dijaloga.

Predsednik je to rekao u Predsedništvu nakon sastanka sa ministrima u Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije, sazvanog povodom jutrošnjeg upada ROSU na sever Kosova i hapšenja Srba, ali i podizanja takse na 100 odsto na srpsku robu.

"Srbiji stalo da se otkriju ubice Ivanovića, ali prave..."

Za Srbiju je od ključnog značaja da se otkriju ubice Olivera Ivanovića, ali one koji su stvarne ubice, a one koji koje bi neko želeo da vidi kao ubice, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na pitanje KRIK-a da li će srpsko tužilaštvo, koje sarađuje sa prištinskim, izdati nalog za hapšenje Milana Radojičića i da li se on nalazi u centralnoj Srbiji, Vučić je rekao da je bilo pokušaja njegovog hapšenja i da je Priština pažljivo motrila gde se on nalazi i znala u kom trenutku je prešao "onaj granični prelaz, koji su uspostavili Jeremić, Stefanović Ðilas i ostali, na Jarinju".

- Tačno su imali dojavu kada se pojavio u Kosovskoj Mitrovici i zato su krenuli da ga uhapse - rekao je Vučić govoreći o jutrošnjoj akciji kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici.

- Oni su sve znali i oni tačno znaju da se on i dalje nalazi na teritoriji KIM - rekao je i dodao da pokušaj hapšenja Radojičića ima veze sa ciljevima Prištine o kojima je večeras opširno govorio.

- Ništa po tom pitanju nismo dobili - rekao je Vučić na pitanje da li će srpsko tužilaštvo izdati nalog za hapšenje na osnovu dogovorene saradnje sa prištinskim tužilaštvom u istrazi ubistva Olivera Ivanovića.

Kaže da je naše tužilaštvo za organizovani kriminal dobilo samo zamolnicu da se ispita Saša Janković.

- Mi smo ispitali Sašu Jankovića. U ponedeljak će ta ''izuzetna'' saznanja da se dostave Prištini i mi ćemo tu našu saradnju da nastavimo. Za nas je od ključnog značaja da otkrijemo ubice Olivera Ivanovića, ali one koji su stavrne ubice, a ne one koje biste vi želeli da vidite kao ubice ili one koji bismo mi želeli da vidimo kao ubice - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.