VUČIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU SI ĐINPINGU: Suprotstavljamo se nezavisnosti, za Srbiju je Tajvan deo Kine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU SI ĐINPINGU: Suprotstavljamo se nezavisnosti, za Srbiju je Tajvan deo Kine!

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Ðinpingu u kome navodi da za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine.

- Republika Srbija pruža snažnu podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Narodne Republike Kine, apsolutno podržavajući politiku ''jedne Kine'' i napore kineske strane za mirno ujedinjenje zemlje - navodi u pismu Vučić.

On ističe i da "za Republiku Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine", saopštilo je Predsedništvo Srbije.

- Republika Srbija se suprotstavlja nezavisnosti Tajvana i osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti NR Kine i rezultata Vaše politike, koja počiva na čvrstim principima mira i stabilnosti - dodao je Vučić.

On je zahvalio na podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i pomoći u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa u međunarodnim organizacijama.

- Dalje unapređenje čeličnog prijateljstva Republike Srbije i NR Kine, kao i produbljivanje sveobuhvatno strateškog partnerstva i saradnje na svim poljima, jeste i biće jedan od najvažnijih prioriteta srpskog državnog rukovodstva i moje politike, kao predsednika. Zato sa radošcu cekam Vašu posetu - navodi se u pismu Vučića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić Si Đinpingu: Za Srbiju je Tajvan sastavni deo Kine

Izvor: Blic, 13.Jan.2020

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu u kome navodi da za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.