VUČIĆ PORUČIO! Agresija na Srbiju poput one 1999. godine sada NE BI BILA moguća

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 17:21

VUČIĆ PORUČIO! Agresija na Srbiju poput one 1999. godine sada NE BI BILA moguća

Značajan napredak.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Nišu, prisustvujući prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, da kada bi neko pokušao da izvede agresiju na našu zemlju kakva je bila 1999. godine, tehnički ne bi mogao da sprovede na isti način.

- Kada bi neko pokušao da sprovede agresiju na Srbiju kao što je to bilo 1999. godine, tehnički ne bi mogao da je izvede na isti način. Morali bi da tuku spolja, iz daljine, iz Jadranskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ili Mediteranskog mora, krstarećim raketama. Da se pojave na 11 kilometara visine sa lakoćom, to više nije moguće - rekao je Vučić.

Vuči je imao prilike da obiđe i sistem za detekciju i izviđanje bespilotnih vazduhoplova Repelent, za koji je navedeno da vrši statističku obradu izviđanih podataka, klasifikaciju i određivanje nivoa pretnje, kao i eventualno ometanje kanala satelitske avijacije.

Kako je rečeno, cilj ovog sistema je odvraćanje potencijalnih napada neprijateljskog drona.

Predsednik Vučić pitao je pripadnike Vojske Srbije da li su zadovoljni radom sistema i poželeo im srećan rad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.