VUČIĆ OTKRIO KOJE ORUŽJE PUTIN NIKOME NE DA: Napravio je revoluciju tokom rata - čak ni Belorusiji nije dao

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 17:21

VUČIĆ OTKRIO KOJE ORUŽJE PUTIN NIKOME NE DA: Napravio je revoluciju tokom rata - čak ni Belorusiji nije dao

Predsednik Srbije je otkrio planove Srbije

Predsednik Republike Aleksandar Vučić prisustvuje prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave, a posebno je zastao na štandu sa bespilotnom letelicom "Gavran".

- Ja imam veliku nadu u vas da ovo uradite. "Gavran" mi je velika nada i želja, platićemo šta god treba, samo da nam do maja, juna sledeće godine uđe u naoružanje. Znači da nam uđe u TOC do oktobra - >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekao je Vučić, na šta su mu odgovorili da ako se radi sa elektromotorom, da će biti do kraja sledeće godine.

"Gavran" ima domet do 50 kilometara i može 10 minuta da kruži iznad cilja pre nego što dejstvuje. Pogađa cilj pod višim uglom od 90 stepeni, po čemu je posebno ubojit.

Na konstataciju da će "Gavran" delovati slično kao ruski "Lancet", Vučić je rekao:

- A niste se dočepali nijednog "Lanceta", ne da Putin nikome "Lancet", nije ni Belorusiji dao. Uradili su ga na početku i napravio je revoluciju tokom rata. Sve može, ali "Lancete" nije dao nikome i niko ne može da uhvati kako su to napravili - rekao je Vučić.

Predsediku su rekli da je sledeći korak modernizacija "Gavrana" sa SUS motorom, kako bi domet bio 150 kilometara.

- Ajde prvo uradite ovo, završite, pa nek se neko drugi bavi razvojem - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.