VUČIĆ OŠTRO OSUDIO NAPAD NA DOKTORA KAJTAZIJA I NJEGOVE SINOVE: Za svoje nedelo moraju da odgovaraju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Dec.2023, 15:33

VUČIĆ OŠTRO OSUDIO NAPAD NA DOKTORA KAJTAZIJA I NJEGOVE SINOVE: Za svoje nedelo moraju da odgovaraju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se oglasio nakon prebijanja poznatog doktora i njegove dece.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom nemilog događaja u kojem su pretučeni pripadnici romske nacionalne manjine doktor Branko Kajtazi i njegova dvojica maloletnih sinova, najoštrije osudio nasilno ponašanje kojem su bili izloženi.

- Beograd je kosmopolitski grad u kojem svako treba da se oseća bezbedno. Nećemo da dozvolimo da takvi, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pojedinci, koji su naneli povrede doktoru Kajtaziju i njegovim sinovima, budu slika našeg glavnog grada. Za svoje nedelo moraju da odgovaraju - istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić rekao je da su Romi ravnopravni građani Republike Srbije i da država ne može da dozvoli da bilo koja zajednica bude marginalizovana i diskriminisana.

Poželevši doktoru Kajtaziju i njegovim sinovima brz oporavak, s nadom da će nastaviti da doprinose napretku naše zemlje, predsednik Vučić podsetio je da je u Srbiji do sada realizovan niz programa u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i socijalne inkluzije, kroz koje je pružena dodatna podrška i pomoć osnaživanju romske zajednice, a da će država nastaviti sa takvim projektima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.