VUČIĆ ODGOVORIO NA IZJAVE DZEJMSA RUBINA: Trudio sam se da prećutim i budem gospodar svake neizgovorene reči, ali...

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023, 13:55

VUČIĆ ODGOVORIO NA IZJAVE DZEJMSA RUBINA: Trudio sam se da prećutim i budem gospodar svake neizgovorene reči, ali...

Predsednik je poručio da Srbija čuva svoju slobodarsku i nezavisnu politiku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, odgovorio na izjave Džejmsa Rubina, i istakao je da će Srbija voditi prijateljsku politiku prema SAD, ali da neće hrliti u sukob sa Rusijom i Kinom.

Predsednik je rekao da je uobičajena stvar da se ambasadori SAD iz zemalja u regionu sastaju u Srbiji, i da su i nemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << diplomate imale sastanke ovde.

- Trudio sam se da prećutim i da ništa ne odgovaram na izjave Džejmsa Rubina, zato što sam želeo da budem gospodar svake neizgovorene reči, i da ne stavljam dodatni teret Srbiji. Ali imam samo jedno kontrapitanje na njegove zahteve - rekao je predsednik Vučić, i nastavio:

- Dakle Džejms Rubin je prilikom posete Podgorici rekao da se nada i da očekuje da Podgorica neće da se oslanja na Beograd i Moskvu. I u više navrata je govorio o Beogradu kao o centru za ruske dezinformacije. Na stranu što to nisu stvari koji su ni blizu istinite, ali govore o tome da su neki ljudi u američkoj administraciji naslonjeni na vreme iz 90-ih godina kada su vedrili i oblačili, i imaju isti animozitet prema srpskom narodu. Ali dobro, to je njihovo pravo, a mi ćemo nastaviti da vodimo prijateljsku politiku i prema SAD, i prema svima drugima. Ali takođe nećemo, kao što neki drugi hrle u sukob sa Kinezima i Rusima, mi u toj njihovoj trci nećemo da učestvujemo, ne pada nam na pamet, i čuvaćemo našu slobodarsku i nezavisnu politiku.

Predsednik je na kraju pitao gde se sastaju ambasadori, kako bi im poslao dobru šljivovicu.

- Mi ne možemo danas Veliki petak je, ali imaju i u Gruži i u Čačku dobre rakije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.