VUČIĆ OBEĆAO VELIKU POMOĆ: Država će na sebe preuzeti deo lečenja dece obolele od SMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 21:47

VUČIĆ OBEĆAO VELIKU POMOĆ: Država će na sebe preuzeti deo lečenja dece obolele od SMA

Doneta je odluka da se svakom detetu na rođenju radi test za spinalnu mišićnu atrofiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na početku gostovanja na TV Pink o prirodnom priraštaju. Govorio je i o deci koji boluju od najtežih bolesti i njihovom lečenju. Kaže da malom dečaku iz Novog Sada Lav Teodorović treba najskuplji lek (Zolgensma).

- Nadamo se da ćemo doneti pravilnik po kome će država maksimalno za osmoro dece na godišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nivou platiti to. To će biti teško, ne zato što nemamo para, već moramo da spuštamo deficit - rekao je Vučić.

Kaže da je doneta odluka da se svakom detetu na rođenju radi test za spinalnu mišićnu atrofiju.

- Mi ćemo ove godine, od današnjeg dana do kraja godine, za retke bolesti i za lečenje retnih bolesti i lečenje u inostranstvu uložiti 30 novih miliona evra - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Sjajna vest": Vučić o lečenju SMA; Od septembra obavezni skrining

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 08:45

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio sinoć, tokom gostovanja na televiziji, da će država pomoći deci koja boluju od najtežih bolesti...Govoreći o malom dečaku iz Novog Sada Lavu Teodoroviću, kome treba najskuplji lek Zolgensma, Vučić je rekao da se nada da ćemo doneti pravilnik po...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.