VUČIĆ OBEĆAO U GORNJIM NEDELJICAMA: Tražiću da Rio Tinto skloni deponiju i jalovište, bićemo vrlo oštri i odlučni

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2021, 19:00

VUČIĆ OBEĆAO U GORNJIM NEDELJICAMA: Tražiću da Rio Tinto skloni deponiju i jalovište, bićemo vrlo oštri i odlučni

Vučić je obećao građanima da će razgovarati i videti kakve su ugovorne obaveze prema Rio Tintu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je meštanima sela Jadarske doline da će tražiti da se deponija skloni.

- Svi ste mi govorili o deponiji i odlagalištu, i to je ono što najviše ugrožava ljude. Tu je došlo do promene i kao što znate, a i sami ste rekli, pre 18 godina ste hlebom i solju dočekali Rio Tinto. Shvatam da je veliki strah zbog odlagališta, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre svega zbog ugrožavanja životne sredine, pogotovo u slučaju poplava i hemijskog sastava tih materija - istakao je predsednik.

On je obećao građanima da će razgovarati i videti kakve su ugovorne obaveze prema Rio Tintu, ali da će tražiti da se deponija i jalovište sklone i da kompanija ne može da računa samo na svoj profit.

- I po tom pitanju bićemo vrlo oštri i odlučni - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić za izmene zakona o eksproprijaciji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će probati da se angažuje uradi novi Zakon o izmenama i dopunama zakona o eksproprijaciji, koji bi po hitnoj proceduri ušao u Skupštinu. On je u Gornjim Nedeljicama u zapadnoj Srbiji, gde je kompanija Rio Tinto zainteresovana da eksploatiše rudu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.