VUČIĆ O VELIKOM MITINGU 26. MAJA: Mislim da se obratim Srbiji sa jednim dugoročnim planom

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2023, 08:53

VUČIĆ O VELIKOM MITINGU 26. MAJA: "Mislim da se obratim Srbiji sa jednim dugoročnim planom"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je večeras u Dnevniku RTS.

Govoreći o skupu 26. maja u Beogradu, Vpredsednik Srbije kaže:

Predsednik je istakao, na apel NVO za odlaganje mitinga 26. maja, pitao koje su to NVO tražile.

- Svi oni koji podržavaju sve što se dešava uvek, protiv Vlade i protiv države Srbije. Sa pažnjom sam pročitao i to pismeno. Trudio sam se kao predsednik u prethodnih šest godina da donosim odluke u najboljem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << interesu za građane. Ovo nije hir niti merenje popularnosti. Ne, ovo je pokušaj da pokažemo da nešto što je neko napravio i uradio, ne samo da nema nikakvog smisla, već da neće moći da prođe. Kada su ljudi videli šta se događa, bili su uplašeni, a onda i kivni i gnevni. Zato su na prvom, drugom i trećem protestu bio veliki broj ljudi, koji su hteli nešto da promene, da im deca budu sigurnija. Ali i da doprinesu nekim odlukama koje će na drugačiji način kreirati našu stvarnost u budućnosti. Međutim, već je mnogima postalo jasno da će političari i stranke bivšeg režima to pokušati da iskoriste, zakazujući skup na temi na kojoj se to ne radi - rekao je Vučić.

On kaže da priča kao predsednik Republike, a ne stranački lider, i da neće ni držati stranački govor na skupu.

- Mislim da se obratim Srbiji, sa dugoročnim planom, kao predsednik svih građana, da vidimo kako da izađemo iz ovoga. Da li znate jedno mesto u svetu gde je neko koristio masovnu pucnjavu za demonstracije. Ni od tih koji su protiv nasilja nismo dobili nijedan predlog mere, već samo političke zahteve. Na kraju smo došli do toga da ja podnesem ostavku, i da napravimo prelaznu vladu. Sa mnom nije problem, idemo na referendum. U slučaju Vlade, ja neću dati mandat onome koji će po nalogu spolja da pravi nekakve prelazne vlade. Jedini lek za to je da me neko ubije. Drugog leka nema, ja neću da uništim svoju zemlju. Suviše je volim. Ovom zemljom vladaće oni koji dobiju poverenje naroda, a ne to što neko misli da ima podršku neke ambasade ili dela javnosti - rekao je predsednik. 

Vučić dodaje da su izbori realna opcija, i da kada imate krizne situacije koje neko koristi da ospori legitimitet, to najbolji način.

- Na tom skupu naša je obaveza da pokažemo pijetet prema žrtvama, ali i da nismo ti koji ćemo da govorimo "u-ta-ta vidite koliko nas je". Već da rešavamo probleme ljudi. Niko nije hteo da prihvati ni dijalog. Ja sam rekao hoćete da ukinemo rijalitije. Može, ali da ih ukinemo svuda. Ako to ne može, hajde da ukinemo nasilje u rijalitijima. Hoćete oko REM-a da razgovaramo. Ali oni to neće. Neki od njih su počeli da mi mere suze, pošto su se oni valjda isplakali već, nego valjda ja njima treba da pokazujem. Kao što moram da trpim da je neki ginekolog moj prijatelj gazio nekoga. A ja nemam nijednog prijatelja ginekologa. I to mediji objavljuju, misle da imaju monopol na sve, a imaju monopol na mržnju. A ja želim da ujedinimo Srbiju, da počnemo da radimo, da se vratimo, gradimo Srbiju i nastavimo tamo gde smo stali - ističe on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.