VUČIĆ O SITUACIJI U BEOGRADU: Biće izbora ako ne bude legitimne većine, legalna već postoji

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 22:58

VUČIĆ O SITUACIJI U BEOGRADU: Biće izbora ako ne bude legitimne većine, legalna već postoji

Ne propustite obraćanje predsednika na prvom programu RTS o svim aktuelnim temama

Predsednik Vučić govorio je o beogradskim izborima, a kako je najavio ukoliko ne bude legitimne većine izbori u prestonici će biti ponovljeni.

On je najavio da, ako ne bude legitimne većine, imaćemo nove beogradske izbore.

- Imamo legalnu većinu od 56 ili 57 odbornika, a potrebno je 56 - ističe Vučić.

- Demokrate su formirale potpuno nelegitimnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlast sa njima i bez obzira što je bila nelegitimna ja sam čestitao. Mi ne želimo da budemo neko ko će na nelegitiman način da upravlja.

- Neki kažu "vi to radite zbog izveštaja rezolucije, plašite se ne znam čega", mene jedino zanima da postoji poštovanje građana Srbije, ne stranaca. Imamo čak veći legitimitet nego što je imao Đilas sa Socijalistima. Najveći broj ljudi je glasao zbog gospodina Nestorovića. Ako se on ne usaglasi sa tim, ići ćemo na nove izbore.

Kaže da je očigledno da ne postoji "zeleno svetlo" od strane dr Branimira Nestorovića i njegove liste.

- Ja se i dalje nadam da će on (dr Branimir Nestorović) da pokaže odgovornost jer grad i država moraju da budu važniji od partikularnih interesa - rekao je Vučić.

- Pošto vi kao neki drugi polazite od nečega što je pogrešno, ne znam da li će biti relaksacija. Narod je taj koji govori da li će neko da pobedi ili ne. Nekad to može da se promeni posle godinu dana, nekad posle pet godina. Da li će biti izbora ili ne znaćemo 1. marta, kada budemo videli šta će oni reći, onda u skladu sa zakonom se ide na izbore - izjavio je predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.