VUČIĆ O NAVODIMA RAME: Kod nas se kumovima ne zovu oni koji nameću odluke

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 22:29

VUČIĆ O NAVODIMA RAME: "Kod nas se kumovima ne zovu oni koji nameću odluke"

Vučić kaže da u Srbiji kumove birate sami.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je jedini nadležan da predstavlja Nacrt Statuta Zajednice srpskih opština na KiM - srpski Upravljački tim, a ne bilo kakvi "kumovi", i naglasio da se u Srbiji kumovima ne zovu oni koji vam nameću određene odluke.

- To nisu nikakvi kumovi, nikad Francuska i Nemačka, niti bilo ko drugi, već srpski Upravljački tim, u skladu sa prvim Briselskim sporazumom i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svim onim što je postignuto do avgusta 2015. godine - rekao je Vučić odgovarajiući na pitanja novinara na zajedničkoj konferenciji sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Vučić je istakao da ne postoji niko drugi u skladu sa pozitivno pravnim propisima ko je dužan da predstavi nacrt Statuta i ko je dužan da učestvuje u celom procesu pravljenja Statuta, izuzev srpskog Upravljačkog tima.

Premijer Albanije Edi Rama je na to rekao:

- Oni su kumovi francusko-nemačkog plana, ne Statuta, nemački kancelar i francuski predsednik su kumovi francusko-nemačkog plana, ne Statuta, zato što je to plan koji dolazi iz Francuske i Nemačke, nije Srbija ta koja je izradila nacrt takvog plana. Kada je reč o predlogu nacrta Statuta, ponavljam, on je bio samo doprinos koji je usmeren tome da se postigne pozitivan uticaj na sam proces, on nema nikakvu drugačiju svrhu i nema nikakvih drugih potraživanja za strane da ga prihvate.

Rama smatra, kako kaže, da ukoliko strane budu zainteresovane da se bave time i da ga pročitaju, da će pronaći mnoge razloge da ga prihvate, makar čak i delimično.

Vučić je na to odgovorio na kraju konferencije za medije da u Srbiji kumove birate sami.

- Vi ih pozovete na krštenje ili na venčanje, kod nas se kumovima ne zovu oni koji vam nameću određene odluke - zaključio je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.