VUČIĆ O FORMIRANJU NOVE VLADE: Biće kadrovskih iznenađenja, evo šta će biti glavni kriterijum za izbor ministara

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 19:58

VUČIĆ O FORMIRANJU NOVE VLADE: Biće kadrovskih iznenađenja, evo šta će biti glavni kriterijum za izbor ministara

Vučić je kazao da će biti i značajnih promena Zakona o vladi i ministarstvima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u vanrednom obraćanju naciji da je "u nedelju je nastavak dijaloga, a već od 15. najavljuje razgovor sa strankama povodom formiranja vlade".

- Ono što je važna informacija, to je da ću od 15. krenuti u prijem prvo manjinskih stranaka po pitanju formiranju Vlade. Očekujem da se do 25 avgusta formira Vlada, a ne bih isključio i da bude ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - objašnjava.

Na pitanje da li će biti vantranačkih ličnosti u Vladi, on navodi da ljude ne deli na stranačke i vanstranačke.

- Da li će biti iznenađenja - biće ih svakako - rekao je Vučić i  dodao da će u novoj vladi biti kadrovskih iznenađenja i da će glavni kriterijum za njeno formiranje biti sposobnost i poštenje budućih kadrova.

On je kazao da će biti i značajnih promena Zakona o vladi i ministarstvima:

- Neće se ministarstva upodobljavati pojedinim političarima, već potrebama građana Srbije - rekao je Vučić.

Upitan da li ima šanse da i za formiranje ove vlade "izvuče adut iz rukava", odnosno osobu koja će biti nestranačka ličnost ili ličnost iz vanparlamentarne stranke, Vučić je rekao da on ne deli ljude na stranačke i nestranačke.

- Delim ljude na sposobne i nesposobne, na poštene i one koji to nisu, na vredne i lenje. Nema sumnje da će mi to biti glavni kriterijum - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Konsultacije počinju 15. jula, nova vlada do 25. avgusta, biće značajnih promena u Nemanjinoj

Izvor: Večernje novosti, 08.Jul.2020, 08:14

Vučić o susretima posvećenim KiM i planovima oko formiranja ministarskog tima NOVA vlada biće formirana najkasnije do 25. avgusta, a moguće je da se to dogodi i mnogo ranije.To je najavio predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, koji je rekao da će konsultacije o novom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.