VUČIĆ NA SASTANKU SA ZUBINOM MEHTOM: Maestro nikada nije zaboravio Beograd! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 10:11

VUČIĆ NA SASTANKU SA ZUBINOM MEHTOM: Maestro nikada nije zaboravio Beograd! (FOTO)

Sastanak sa poznatim dirigentom održan je u "Palati Srbija".

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa jednim od najpoznatijih svetskih dirigentata Zubinom Mehtom.

- Iskreni prijatelj naše zemlje, maestro Mehta nikada nije zaboravio Beograd u koji se uvek vraća sa najlepšim i uzvišenim poklonima – koncertima za pamćenje i vrhunskim umetničkim nastupom koji svaki put fascinira domaću publiku i zbog kojih naš Beograd postaje centar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << umetničkog sveta. Zahvalio sam mu na tome što je sinoćnim koncertom sa @bgfilharmonija otvorio svoju turneju u okviru inicijative #OtvoreniBalkan, koja će na poseban način čvršće povezati umetnike i ljude regiona, stavljajući u prvi plan ono što i jeste najbitnije – bogatstvo različitosti koje svi treba posebno da negujemo. Hvala Vam, maestro #ZubinMehta! - objavljeno je na Instagram stranici "buducnostsrbijeav".

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 Beogradska filharmonija predvođena Zubinom Mehtom održala je u utorak uveče u rasprodatoj Kolarčevoj zadužbini Gala koncert povodom stogodišnjice orkestra.

Koncertom u Beogradu, filharmonija je počela regionalnu turneju na kojoj će, u okviru inicijative "Otvoreni Balkan", sa Mehtom na čelu nastupiti 22. juna u Albaniji i 24. juna u Severnoj Makedoniji.

Posetioci ispunjene velike dvorane Kolarca pozdravili su dugim, burnim aplauzom izlazak na pozornicu velikog maestra Mehte (87), koji je prvi put nastupao sa Beogradskom fillharmonijom davne 1958. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao sa proslavljenim dirigentom Zubinom Mehtom: "Iskreni prijatelj naše zemlje, maestro nikada nije zaboravio Beograd"

Izvor: 24sedam.rs, 21.Jun.2023

Vučić se zahvalio Mehti na tome što je sinoćnim koncertom sa Beogradskom filharmonijom otvorio svoju turneju u okviru inicijative Otvoreni Balkan

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.