VUČIĆ ČESTITAO ERDOGANU NA POBEDI! Evo koji su planovi za budućnost našeg međunarodnog odnosa

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023, 16:51

VUČIĆ ČESTITAO ERDOGANU NA POBEDI! Evo koji su planovi za budućnost našeg međunarodnog odnosa

Predsednik Vučić pozvao je predsednika Erdogana da poseti Srbiju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i čestitao mu izbornu pobedu, uz želje da i u ovom mandatu uspešno vodi zemlju putem razvoja.

Predsednik Vučić je ovom prilikom istakao da je Turska izuzetno važan partner Srbiji, ne samo na bilateralnoj osnovi, već i na međunarodnoj političkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sceni, piše u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Erdogan se interesovao za aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji, te ga je predsednik Vučić upoznao sa hronologijom događaja koji su vodili u eskalaciju nasilja nad tamošnjom srpskom zajednicom. Takođe je zamolio šefa turske države da upotrebi ugled i uticaj svoje zemlje kako bi u regionu opstao mir i zavladala stabilnost.

- Nadam se da ćemo, pored postojećih projekata, zajedno raditi na novim poduhvatima, koji će ubrzati snažan razvoj celog regiona, zbližiti ljude i povezati ekonomije - rekao je predsednik Vučić.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.