VUČEVIĆ SE SASTAO SA PETROVSKOM: Potrebno je održati kontinuitet dijaloga zvaničnika dve države na najvišem nivou (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2023, 17:26

VUČEVIĆ SE SASTAO SA PETROVSKOM: Potrebno je održati kontinuitet dijaloga zvaničnika dve države na najvišem nivou (FOTO)

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ministarkom odbrane Republike Severne Makedonije Slavjankom Petrovskom, u okviru posete delegacije Ministarstva odbrane Republike Srbije Republici Severnoj Makedoniji.

Tokom razgovora, ministar Vučević izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa ministarskom odbrane Republike Severne Makedonije i prilike da zajednički analiziraju dosadašnju saradnju u oblasti odbrane i razmotre mogućnosti za njeno dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jačanje.

Ministar Vučević naglasio je opredeljenost za razvijanje prijateljskih odnosa sa Republikom Severnom Makedonijom i zemljama regiona, u skladu sa obostranim interesima, kako na regionalnom, tako i na globalnom nivou. On je istakao da su države u regionu upućene jedne na druge, kao i da zajednički interesi prirodno navode države na međusobnu saradnju, kako bi uspeli da dostignu zajedničke ciljeve i pronađu efikasna rešenja za probleme koje opterećuju čitav region.

Ministar Vučević ukazao je i na spremnost za poboljšanje bilateralne vojne saradnje sa Republikom Severnom Makedonijom, istakavši da postoje volja i kapaciteti za njenim unapređenjem u narednom periodu. On je dodao da je potrebno održati kontinuitet dijaloga zvaničnika dve države na najvišem nivou, radi utvrđivanja daljih pravaca i unapređenja saradnje u oblasti odbrane na svim poljima od zajedničkog interesa, što će pozitivno uticati na unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje.

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

Ministarka Petrovska poželela je dobrodošlicu potpredsedniku Vlade i ministru odbrane Milošu Vučeviću i prenela zadovoljstvo povodom današnjeg susreta. Ona je iskazala saglasnost u oceni da postoji prostor, kao i opredeljenost za unapređenje bilateralnih vojnih odnosa u narednom periodu. Ministarka Petrovska izrazila je očekivanje da će nakon ove posete doći do napretka na polju bilateralne vojne saradnje, a koji će rezultirati novim aktivnostima u domenu odbrane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić sa ambasadorom Hilom: Strateško opredeljenje Republike Srbije unapređenje saradnje sa SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristoferom Hilom...Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da je strateško opredeljenje Republike Srbije unapređenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučević se sastao sa premijerom Severne Makedonije i ministarkom odbrane

Izvor: Blic, 27.Jan.2023

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i ministarkom odbrane Republike Severne Makedonije Slavjankom Petrovskom, u okviru posete delegacije Ministarstva odbrane Republike Srbije Republici Severnoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.