VUČEVIĆ OBJAVIO POTRESAN SNIMAK: Godišnjica Oluje biće obeležena u Novom Sadu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2022, 18:13

VUČEVIĆ OBJAVIO POTRESAN SNIMAK: Godišnjica "Oluje" biće obeležena u Novom Sadu (VIDEO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će godišnjica "Oluje" biti obeležena 4. avgusta u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je na svom Instagram nalogu da će godišnjica "Oluje", proterivanja Srba iz Hrvatske, biti obeležena u Novom Sadu, 4. avgusta, na Trgu slobode u 20 časova.

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

U vojno-policijskoj akciji "Oluja", od 4. do 8. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << avgusta 1995. godine, proterano je više od 200.000 Srba, a počinjeni su i zločini, dok je broj žrtava i dalje predmet sporenja između Srbije i Hrvatske.

Podsetimo da je ove godine Tužilaštvo za ratne zločine podiglo optužnicu protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske zbog, kako se navodi, zločina nad srpskim civilima u akciji "Oluja", jer su 7. i 8. avgusta 1995. godine naredili avionsko raketiranje kolone izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mestu Svodna kod Novog Grada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PREMIJERI I MINISTRI, BIVŠI I BUDUĆI Neka imena već su se zavrtela, a sprema li se u novoj vladi i poneko IZNENAĐENJE?

Izvor: Blic, 01.Avg.2022

Ko će biti premijer, a ko će ući u novu vladu - pitanja su koja bi odgovor mogla da dobiju u prvoj polovini avgusta pošto je predsednik SNS-a najavio da će za desetak, dvanaest dana biti poznate informacije o mandataru nove vlade. U javnosti su se prethodnih meseci pojavila mnoga imena u vezi sa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.