VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija u BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Sep.2015, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija u BiH

SARAJEVO - Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) danas je donijelo odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Tako su na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije BiH imenovani Mustafa Šabić, Aleksandra Babić Stanković, Jasna Mujanović i Edina Danilović

Predsjednik Okružnog suda u Bijeljini je Zoran Džida, sudija Okružnog sud u Banjaluci Erna Filipović, tužioc Okružnog tužilaštva Banjaluka Žana Bojić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Na poziciju stručnog saradnika u Opštinski sud u Tuzli imenovana je Tamara Mrkić, stručnog saradnika u Opštinski sud u Lukavcu Aleksandra Manojlović-Trkulja,  stručnog saradnika u Opštinski sud u Konjicu Alma Mustafić, stručnog saradnika u Opštinski sud u Travniku Belma Kokić, stručnog saradnika u Opštinski sud u Sarajevu Dragana Popović, stručnog saradnika u Opštinski sud u Livnu Andrea Perić.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, te odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Predsjednik Okružnog suda u Bijeljini na dužnost će stupiti 1. oktobra, dok će ostali novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost stupiti 15. oktobra, saopšteno je iz  VSTV BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.