VRTIĆ UMESTO STAROG DIMNJAKA

Izvor: Kurir, 19.Apr.2011, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VRTIĆ UMESTO STAROG DIMNJAKA

NOVI SAD - Srušili dimnjak, grade vrtić! Čuveni, stari industrijski dimnjak u Radničkoj ulici u Novom Sadu srušen je juče oko devet časova ujutro po nalogu Zavoda za izgradnju grada. I pored toga što je planiran veliki protest građana protiv ove odluke, početku rušenja prisustvovalo je svega

NOVI SAD - Srušili dimnjak, grade vrtić!

Čuveni, stari industrijski dimnjak u Radničkoj ulici u Novom Sadu srušen je juče oko devet časova ujutro po nalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Zavoda za izgradnju grada. I pored toga što je planiran veliki protest građana protiv ove odluke, početku rušenja prisustvovalo je svega petnaestak Novosađana. Zavod za izgradnju grada saopštio je da je prostor na kome se nalazi dimnjak, na osnovu urbanističke dokumentacije, namenjen izgradnji vrtića.

- Srušeni stari fabrički dimnjak nikad nije stavljen pod zaštitu kao spomenik od posebnog značaja. Na tom mestu biće sagrađen vrtić. Rušenje je koštalo 1.400.000 dinara. Takođe, planirano je uklanjanje svih ostalih objekata na ovom mestu - hala, magacina i privremenih poslovnih prostora, kako bi se građevinsko zemljište privelo nameni - navedeno je iz Zavoda za urbanizam.

Okupljeni Novosađani smatraju da bi, sprečili rušenje da su bili brojniji. Ipak, oni su bili prinuđeni da posmatraju kako toranj starog odžaka pada. Dimnjak je bio visok 28 metara, a rušen je bagerom, pažljivim drobljenjem opeke kako bi se sprečilo odvaljivanje većih komada.

(S. Ž.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.