VRHOVNI VOĐA IRANA DOLIVA ULJE NA VATRU: Uputio važan poziv islamskim zemljama

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2023, 18:42

VRHOVNI VOĐA IRANA DOLIVA ULJE NA VATRU: Uputio važan poziv islamskim zemljama

Osudio je brutalno bombardovanje bolnica

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei poručio je da uprkos masovnim bombardovanjima u Gazi, izraelske snage posle 40 dana nisu u stanju da unište Hamas i ocenio da je brutalno bombardovanje bolnica, žena i dece u Gazi znak ekstremne nervoze lidera izraelskog režima zbog poraza.

On je pozvao islamske vlade da prekinu političke veze sa Izraelom.

- Poraz cionističkog režima u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gazi je činjenica, a ulazak u bolnice ili domove ljudi nije napredovanje i pobeda, jer pobeda znači poraz druge strane, što cionistički režim do sada nije uspeo, a neće moći ni u budućnosti - dodao je on.

Hamnei je rekao da neuspeh Izraela znači i neuspeh Sjedinjenih Američkih Država i zapadnih zemalja, kao i da je ceo svet suočen sa činjenicom da zemlja sa naprednom vojnom infrastrukturom i opremom nije bila u stanju da savlada protivnika koji nema ništa od toga, prenosi agencija Irna.

On je pozvao islamske vlade da prekinu političke veze sa Izraelom barem na ograničeni period.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.