VREMENSKI MIKS: Od temperature do 17 stepeni, do kiše i zahlađenja - evo kakvo nas vreme očekuje

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2022, 10:08

VREMENSKI MIKS: Od temperature do 17 stepeni, do kiše i zahlađenja - evo kakvo nas vreme očekuje

Zahlađenje nam stiže jer nam dolazi hladni front koji će danas u sklopu ciklona sa severa i severoistoka Evrope preći preko Srbije.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ)  izdao je meteorološku najavu jutros nešto posle 7 sati za zahlađenje koje će nastupiti danas u celoj Srbiji.

- Naoblačenje sa kišom i padom temperature koje je zahvatilo severne, tokom prepodneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele Srbije. U zoni hladnog fronta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji će se danas brzo premeštati preko našeg područja očekuju se lokalni pljuskovi, a kratkotrajno i olujni vetar - navodi se u saopštenju RHMZ.

Meteorolog kompanije "Veder tu ambrela" Đorđe Đurić, takođe, kaže da nam nakon jučerašnjeg prolećnog dana nam dolazi hladni front koji će danas u sklopu ciklona sa severa i severoistoka Evrope preći preko Srbije, i doneti oblačnost sa kišom i pljuskovima, a jugozapadni vetar po prodoru hladnog fronta biće u skretanju na jak, na udare i olujni severozapadni.

- Na severu Srbije i u Beogradu jutro će biti najtopliji deo dana, temperatura do 10°C, potom u toku poslepodneva u padu. Kada kiša bude pred kraj dana prestala na severu Srbije i u Beogradu, na jugu Srbije ona bi prešla u susnežicu i sneg. U utorak na severu pre podne sunčano, posle podne promenljivo oblačno, a u ostalim predelima Srbije tokom celog dana slaba kiša, susnežica i slab sneg. Jak severozapadni vetar do kraja dana biće u slabljenju - navodi Đurić.

Od srede će, kaže on, ojačati snažan greben po visini sa jugozaoada, a u prizemlju anticiklon, tako da će biti više sunca i biće toplije.

- Najtopliji dani biće četvrtak i petak, temperatura do 17 stepeni. U petak krajem dana povećanje oblačnosti i to će biti uvod u zahlađenje tokom sledećeg vikenda i povratak temperatura na prosečne vrednosti za ovo doba godine -  3 do 7 stepeni, a ujutro uz mraz. Ipak, značajnije padavine tada se ne očekuju i biće ih uglavnom u južnim i centralnim predelima Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.