VREMENSKA PROGNOZA: Kiša pa sedam dana sunca

Izvor: Večernje novosti, 15.Feb.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMENSKA PROGNOZA: Kiša pa sedam dana sunca

Za vikend i sledeće sedmice meteorolozi najavljuju toplo vreme. Najviše dnevne temperature narednih dana i do 13 stepeni OBLAČNO vreme sa sunčanim intervalima na severu i padavinama na jugu Srbije, obeležiće današnje Sretenje, dan kada se po narodnom verovanju susreću zima i leto. Da li će ovakve vremenske prilike danas izmamiti medvede iz jazbina teško je predvideti. Ako izađu, po narodnom verovanju, uskoro ćemo zimi videti leđa, u suprotnom - predstoji nam još >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << šest nedelja zime. Već za vikend i naredne sedmice, kako kažu meteorolozi, predstoji prestanak padavina i više sunca, uz najviše dnevne temperature i do 13 stepeni. - Dužih perioda sunčanog vremena biće danas na severu zemlje, dok će u centralnim i južnim krajevima oblaci donositi padavine, mestimično mešovite sa kišom i snegom istovremeno - najavljuju meteorolozi RHMZ. - Najviše dnevne temperature biće od tri do devet stepeni, a prestanak padavina očekuje se posle podne i uveče. Vikend će, nakon mestimičnih jutarnjih magli, doneti sunčano i toplije vreme. Posle slabog jutarnjeg minusa, najviša dnevna temperatura u subotu i nedelju dostići će 11. podeljak Celzijusove skale. PROČITAJTE JOŠ - SPREMA LI NAM SE AMERIČKI SCENARIO? Srbiji prete ekstremni temperaturni udari, od -50 do +50 Pretežno sunčano vreme sa dnevnim temperaturama malo iznad proseka, nastaviće se i tokom naredne radne nedelje. - U ponedeljak, jutarnje magle su moguće samo mestimično, uz najniže temperature od minus tri do dva stepena - kažu u RHMZ. - Tokom dana biće pretežno sunčano, a duvaće slab vetar promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura kretaće se od devet do 13 stepeni. Od utorka pretežno sunčano sa dnevnom temperaturom iznad proseka za februar. Potkraj nedelje stiže naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom, uz pad temperature.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

PROLEĆE U FEBRUARU! Sledeće nedelje temperatura do 17 STEPENI

Izvor: Blic, 15.Feb.2019

Otopljenje i temperature ponegde i do 17 stepeni očekuju nas naredne sedmice, te ćemo u prolećnom vremenu uživati nekoliko dana. Ipak, meteorolog Đorđe Đurić upozorava da zima i dalje nije gotova i da još nije vreme za odlaganje zimske garderobe.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.