VRBOVALI SU ME I ISIS I AL KAIDA Ispovest Muhedina Gegica begunca iz ratnog pakla u Jemenu

Izvor: medio.rs, 03.Jun.2015, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VRBOVALI SU ME I ISIS I AL KAIDA Ispovest Muhedina Gegica begunca iz ratnog pakla u Jemenu

- Oni najpre prilaze sa osmehom, lepo se pozdravljaju i rukuju, onda ulaze u razgovor sa odabranom osobom. Sve to traje danima, mesecima. Kad vas slome počinju priču o džihadu - priča Gegić svoja iskustva u Jemenu

Muhedin Gegić (40) iz Tutina nedavno je pobegao iz ratnog pakla u Jemenu. Kaže da je u ovoj arapskoj državi bio vrbovan od strane Al Kaide i ISIS, ali je nekako uspeo da se spase.

On u svojoj ispovesti za “Informer” otkriva da su članovi ove dveekstremističke >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << grupe tražili od njega da pogine za Alaha, kao ratnik ili bombaš samoubica jer će tako završiti u dženetu (raju). Odustali su kada su shvatili da ne mogu da ga ubede u svoje stavove.

On kaže da ne pripada vehabijama, i dodaje da bi Srbija mogla da ima problem sa njima ukoliko ih ne bude kontrolisala.

Trenutno živi u Tutinu sa četvoro dece i nestrpljivo čeka da mu se pridruži supruga Belkisa, koja je pre nekoliko dana uspela da pobegne iz jemena.

– Dok sam sa porodicom živeo u Jemenu prilazili su mi ljudi iz Jemena i Alkaide, pokušali su da me pridobiju svojom pričom – kaže Muhedin.

Printskrin: Youtube/bosanski burek

Uvek sam ih drsko odbijao. Oni najpre prilaze sa osmehom, lepo se pozdravljaju i rukuju, onda ulaze u razgovor sa odabranom osobom. Sve to traje danima, mesecima. Kad vas slome počinju priču o džihadu ubeđuju vas da poginete na Alahovom putu i da će vam duša tako završiti u dženetu – priča Gegić svoja iskustva u Jemenu.

ISIS i Al Kaida se služe lukavim metodama, a priču o Džihadu ubacuju tek kasnije. On smatra da bi Srbija za dvadesetak godina mogla da ima problem sa vehabijama i da vlasti moraju da znaju gde se oni okupljaju i vrbiji ljude.

– Ako Srbija na vreme ne integriše muslimane na ispravan način, od tih mesdžida mogu nastati kampovi. Tako je bilo i u Bosni – kaže zatočenik džihadista i dodaje da Srbija ne treba da zabranjuje muslimane i islam jer će to izazvati još veći raskol.

Muhedin ne pravi razliku između terorističkih grupa u Jemenu, posle pakla koje je proživeo svi su mu isti.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.