VRATITE NAM PROFESORE! Režimska čeljust ne pušta pošten narod: Milo otpustio prosvetne radnike u Nikšiću

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 10:45

"VRATITE NAM PROFESORE!" Režimska čeljust ne pušta pošten narod: Milo otpustio prosvetne radnike u Nikšiću

- Počesmo da verujemo da sviće - istakli su profesori

- U zajedničkoj borbi, litijski, molitveno treba još više prizivati Sveti duh, da nas okrepi, ojača, učvrsti, da nam vrati radost, da mi deca Božija zablagodarimo Gospodu što smo na putu istine i života. Naša plata je ljubav, naša je ljubav svjetlost i radost. Naš put je nebo. Radujmo se sestre i braćo draga i kao u onoj priči o plati u vinogradu Božijem, ne gledajmo ko je prvi, a ko poslednji, nego gledajmo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo dostojni da se nazovemo Božjom decom - poručili su profesori.

Lepo je danas biti deo "ludačkog pokreta". Molitvom i pesmom, iz dana u dan, urezivati granicu između nas i njih - "lutaka od krvi bez trunke ideje, ubica na cesti..." Narod, čitav pravoslavni svet, ali i zapadni mentori, sa gađenjem su okrenuli glave od "pljačkaša oltara".

Nikšićki - a zatim i čitava armija crnogorskih lekara, univerzitetski profesori, prosvjetni radnici, kapetani duge plovidbe, studenti, sportisti, intelektualci… potpisima i nepristajanjem na režimsko bezumlje pokazali su da je, ipak, moguće suprotstaviti se onima koji, osim novca, nemaju ništa drugo. Policajci koji su "bacili" uniformu postali su, sa pravom, "heroji naših dana". I, svima njima crnogorska javnost "saplela" je "dostojne vence".

Ipak, baš sada, kada ujedinjeni branimo pravdu, zdrav razum, lični i profesionalni integritet i svetinje, valja podsetiti na one koji ih brane najmanje 16 godina. One, koji su čuvajući srpski jezik - čuvali sebe, nas, sve na čemu stojimo, i zbog čega postojimo. Reč je o 27 profesora srednjih škola koji su, znajući da "srpski jezik nema nikog osim nas", odlučili da ga čuvaju "svakog dana pomalo".

26 profesora iz Nikšića i jedan iz Herceg Novog bacili su svoje "uniforme" i poveli borbu za svetinje - sami. Njihove kolege, ali i svi drugi koji su im u početku dali zdušnu podršku, pobjegli su u "mišje rupe", "umotali" se u konformizam, ostavljajući ih da se snalaze kako znaju i umiju, bez nade u adekvatno zaposlenje, najčešće okruženi ljudima nesposobnim da shvate veličinu njihove žrtve.

‼️ХЕРЦЕГНОВСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ, ЊИХ 135, СТАЛИ У ОДБРАНУ СВЕТИЊА. НЕМА ОДУСТАЈАЊА, ИДЕМО ДО КРАЈА‼️ ➡️1. Никола Маловић...

Posted by Marko Milačić - Prava Crna Gora on Среда, 01. јул 2020.

Režim je, podelivši im otkaze, lupio "šamar" istinskoj Crnoj Gori, od koga nam već 16 godina "zvoni" u ušima. A profesori su, usamljeni i sigurni u ispravnost vlastite odluke, slušali crkvena zvona, znajući da će režim pokušati i njih da utiša. Uprkos otkazima - nisu prestali da rade svoj posao. Vlastitim primerom nastavili su svima nama da drže časove etike i patriotizma, nenametljivo, sistematično i - uspešno. Čini se da se nikad nisu bolje i razgovetnije čuli - nego danas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.