VRAĆANJE AMBASADORA BILO BI INDIKATOR NARPETKA U ODNOSIMA: Krstić o Milatovićevoj poseti Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 18:47

"VRAĆANJE AMBASADORA BILO BI INDIKATOR NARPETKA U ODNOSIMA": Krstić o Milatovićevoj poseti Srbiji

Predsednik Crne Gore, Jakov Milatović, stigao je u Beograd u dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji.

Tokom posete, sastaće se sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, i predsednikom Narodne skupštine, Vladimirom Orlićem.

Milatović je izjavio na društvenoj mreži Tviter da se pišu nove stranice u odnosima između Crne Gore i Srbije te da je revitalizacija političke saradnje i jačanje ekonomske saradnje ono što građani očekuju.

Svečani doček >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << crnogorskog predsednika najavljen je ispred Palate Srbije u 10:00 časova, nakon čega će uslediti sastanak dvojice predsednika i plenarni razgovori delegacija. Tokom posete, predviđeno je da Milatović položi venac na Spomenik neznanom junaku na Avali uz vojne počasti, kao i cveće ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Ovo je prva zvanična poseta Milatovića zemljama regiona od kada je postao predsednik.

Milan Krstić, docent Fakulteta političkih nauka, izjavio je za Blic TV da nedostatak ambasadora u ovom trenutku ukazuje na postojanje turbulencija u odnosima između dve zemlje.

On je naglasio da bi povratak na normalan nivo diplomatskih odnosa bio indikator napretka i dao podstrek za rešavanje otvorenih pitanja. Krstić smatra da bi se politički odnosi između naroda koji žive u Srbiji i Crnoj Gori trebali dovesti na nivo ljudskih odnosa i da bi ekonomska razmena trebala ostati odlična.

- Ako bi se to vratilo na normalni nivo, na uobičajeno stanje, to bi, po mom mišljenju, bilo ne samo indikator napretka nego bi i u drugim sferama dalo dodatni podstrek da se druga otvorena pitanja koja još uvek postoje, u potpunosti prevaziđu i da se zapravo politički odnosi dovedu na nivo onih koji postoje na ljudskom nivou između naroda koji živi u Srbiji i naroda koji živi u Crnoj Gori i u ekonomskom nivou gde postoji odlična ekonomska razmena - zaključio je Krstić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.