VOZAČI, SUTRA OBRATITE PAŽNJU! Pojačana kontrola saobraćaja, fokus na JEDNOJ stvari

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 21:51

VOZAČI, SUTRA OBRATITE PAŽNJU! Pojačana kontrola saobraćaja, fokus na JEDNOJ stvari

Tokom 2023. godine više od 172.000 učesnika u saobraćaju sankcionisano

Saobraćajna policija Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja od 11. do 17. marta. Fokus akcije je na korišćenju sigurnosnih pojaseva tokom vožnje i pravilnom prevoženju dece u vozilima. Ova akcija se odvija istovremeno u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL.

Saobraćajna policija će preduzeti mere prema licima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja ne koriste sigurnosne pojaseve tokom vožnje, kako na prednjim tako i na zadnjim sedištima vozila, kao i prema osobama koje ne pravilno prevoze decu.

Prema istraživanju Agencije za bezbednost saobraćaja, u Srbiji je oko 85% vozača koristilo pojaseve na prednjim sedištima, dok je samo 17% koristilo pojaseve na zadnjim sedištima vozila. Međutim, svega 60% roditelja prevozi decu na propisan način.

Tokom 2023. godine, preko 100 vozača i putnika u putničkim vozilima izgubilo je život zbog nepoštovanja sigurnosnih pravila. Takođe, više od 172.000 učesnika u saobraćaju je sankcionisano zbog nepoštovanja pravila korišćenja pojaseva, dok je 4.200 osoba kažnjeno zbog nepropisnog prevoženja dece.

Izvor: Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP od danas u pojačanoj kontroli korišćenja pojasa i načina prevoženja dece

Izvor: JužneVesti.com, 11.Mar.2024, 09:41

Korišćenje sigurnosnih pojaseva na prednjim i zadnjim sedištima i prevoženje dece u kolima na nepropisan način biće na meti pojačane kontrole saobraćajne policije koja počinje od danas i traje do 17. marta tokom međunarodne akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja...Rezultati...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.