VOZAČI, OPREZ: Prevaranti haraju putevima Srbije! EVO KAKO da prepoznate lažne šlep-službe!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jun.2016, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOZAČI, OPREZ: Prevaranti haraju putevima Srbije! EVO KAKO da prepoznate lažne šlep-službe!

Najveći evropski automobilski klub – Auto-moto savez Nemačke (ACAD) koji broji 20.000.000 članova, upozorio je sve članove na svojoj zvaničnoj stranici da ih kroz Srbiju vrebaju lažne šlep-službe koje se predstavljaju kao njihovi partneri! Zbog toga ADAC u sledećoj fazi preporučuje izbegavanje Koridora 10!

Naime, prevaranti se predstavljaju kao saradnici ADAC-a i pokušavaju da od žrtava nezgoda na putu izvuku novac. Kako je navedeno u saopštenju, u slučaju nezgode na putu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << posebno bi trebalo da budu obazrivi turisti u Mađarskoj i Srbiji.

ADAC samo u severnoj Italiji i na hrvatskom poluostrvu Istra ima angažovana svoja vozila i svoje osoblje sa obeležjem ADAC kluba. Vozila prevaranata su uglavnom markantno žuta i imaju čak ispisan i ADAC-logo, dok se vozači predstavljaju kao "Zlatni anđeli".

Zbog toga prevara na prvi pogled nije uočljiva. Međutim, vozači bi trebalo da budu skeptični, ako pomoć u inostranstvu - osim u Severnoj Italiji i Hrvatskoj - usledi sa prividno pravim ADAC-vozilom, a ne sa ugovornim partnerom. Ovim putem napominjemo da je jedini zvanični partner ADAC-a kod nas Auto-moto savez Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Savetujemo da u slučaju nezgode u načelu prvo kontaktirate broj broj +49 89 22 22 22 za pomoć u inostranstvu. Nadležna stanica za hitne pozive u inostranstvu angažovaće tada lokalnog partnera ili šlep-službu. Vozač šlep-službe koji je dobio nalog uvek zna ime i članski broj osobe koja traži pomoć i na taj način može da se identifikuje kao vršilac usluge ADAC-a. Vozači bi posebno trebalo da budu oprezni ako se neposredno posle nezgode zaustavi šlep-vozilo i ponudi pomoć. U takvom slučaju preporuka je da se nastala šteta/kvar prvo prijavi stanici za pomoć u inostranstvu i da se sačekaju dalje instrukcije. Ukoliko nije moguće ostvariti telefonsku vezu sa ADAC-om putem mobilnog telefona preporuka je da svoje vozilo zaključate i da se udaljite od njega nekoliko metara. Prevaratni u svoja vozila za šlepovanje često ugrađuju elektronske ometače, koji prekidaju telefonsku mrežu – navedeno je u saopštenju ADAC-a.

AMSS godinu dana unazad upozorava na ovaj problem. U cilju zaštite, ne samo onih koji su članovi, već i svih motorizovanih građana iz Srbije i inostranstva, Auto-moto savez Srbije čini veliki napor da suzbije lažno predstavljanje pojedinaca koji nude usluge pomoći na putu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Obmanjujući građane partnerskim logotipima, pa i logotipima AMSS, koje nezakonito postavljaju na svoja vozila, prouzrokovali su brojne probleme koji su rezultirali lošim kvalitetom usluga i nezadovoljstvom velikog broja ljudi, što je nedopustivo. Sem toga, preporuka ADAC-a za obilaženje Srbije, mogla bi da izazove gubitke od nekoliko stotina miliona evra, koje država naplaćuje za akcize za gorivo, putarinu kroz Srbiju i ostale troškove.

AMSS je već sproveo opsežnu akciju uklanjanja lažnih šlep-službi sa puteva Srbije uz podršku pravosudnih organa, kako bi na pravi način zaštitio sve one koji se nađu u situaciji da im je potrebna pomoć. S toga se pozivaju nadležni organi, a prvenstveno MUP, JP “Putevi Srbije” i Poreska uprava da se uključe u ovaj problem kako bi suzbili prevaranate na glavnim putevima Srbije.

Upozorenje koje je ADAC postavio na svojoj zvaničnoj stranici možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMSS: MUP da se uključi u rešavanje lažnih šlep službi na putevima Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jun.2016

Automoto savez Srbije (AMSS) pozvao je večeras nadležne, prvenstveno Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i preduzeće Putevi Srbije, da se uključe u rešavanje problema sa lažnim šlep-službama na svim glavnim putevima Srbije...Kako je AMSS naveo, Automoto savez Nemačke (ADAC) upozorio je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Lažne šlep-službe haraju putevima Srbije!

Izvor: Prva.rs, 22.Jun.2016, 09:51

Prevaranti se predstavljaju kao saradnici ADAC i pokušavaju da od žrtava nezgoda na putu izvuku novac. Kako je navedeno u saopštenju, u slučaju nezgode na putu, posebno bi trebalo da budu obazrivi turisti u Mađarskoj i Srbiji.. ADAC samo u severnoj Italiji i na hrvatskom poluostrvu Istra ima angažovana...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.