VOZAČI, OPREZ! Planine u Srbiji se uveliko zabelele, opasnost od poledice na putevima

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 09:10

VOZAČI, OPREZ! Planine u Srbiji se uveliko zabelele, opasnost od poledice na putevima

Slab sneg na planinama je prestao da pada, dok će se ponegde u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije zadržati i danas u prepodnevnim časovima.

Temperatura tokom noći i jutra spušta se ispod nultog podeljka, koja uz mokar kolovoz donosi opasnost od formiranja poledice, a posebno treba biti oprezan u vožnji na mostovima i nadvožnjacima.

Prema informacijama zimske službe JP Putevi Srbije svi prilazi zimskim turističkim centrima, kao i putevi I i II prioriteta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji vode u više i planinske predele su prohodni.

Putevi Srbije saopštili su da su deonice najopterećenih putnih pravaca I prioriteta na kojima ima snega I B-40, Vladičin Han - Surdulica - državna granica sa Bugarskom (granični prijelaz Strezimirovci), gde je kolovoz vlažan i snega ima do 5 centimetara, I B-41, petlja Bujanovac jug - administrativna linija AP KiM (Končul), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm, II A-231, Vlasinsko Jezero - granica SRB/BUG (Ribarci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm, II A-258, Predejane - Čukarka, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja.

Na naplatnim rampama i na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema zadržavanja.

Kamioni na Kelebiji čekaju sat vremena, na Horgošu sat i po, na Šidu i Batrovcima dva sata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Padao slab sneg na planinama, opasnost od poledice; Radovi na više deonica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2020

Slab sneg na planinama je prestao da pada, dok će se ponegde u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije zadržati i danas u prepodnevnim časovima...Temperatura tokom noći i jutra spušta se ispod nultog podeljka, koja uz mokar kolovoz donosi opasnost od formiranja poledice, a posebno treba biti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.