VOZAČI, OPREZ! Izdat važan apel - Ako idete ka zimskim centrima, ovo morate da znate!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2024, 22:00

VOZAČI, OPREZ! Izdat važan apel - Ako idete ka zimskim centrima, ovo morate da znate!

Svetuje se oprez zbog poledica.

Pojačan je saobraćaj na putevima ka zimskim centrima, a intervencije putara uslovile su dobru prohodnost puteva, saopštio je Auto Moto Savez Srbije (AMSS).

Kolovozi su u planinskim predelima mokri ili pod raskvašenim snegom na kojima se tokom noći i jutra formira poledica jer su temperature tada uglavnom ispod nultog podeljka. 

Takođe i magla može biti uzrok pojave poledice i usporene vožnje zato se vozačima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preporučuje opreznija vožnja, posebno na deonicama pored reka i u kotlinama.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije RS dobijenim u 17.15, na graničnom prelazu Preševo na ulazu u našu zemlju putnička vozila čekaju 20 minuta.

Kada je reč o teretnim terminalima naših graničnih prelaza, najduže se čeka na Batrovcima, sedam sati. Teretnjaci na GP Gradina čekaju šest sati a na Horgošu 90 minuta.

Izvor: Srbija Danas/K1info

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.