VOZAČ KAMIONETA USMRTIO dečaka (7)! Očajni otac poručio: KRENULI SMO NA UTAKMICU...

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2022, 07:43

VOZAČ KAMIONETA USMRTIO dečaka (7)! Očajni otac poručio: "KRENULI SMO NA UTAKMICU..."

Sedmogodišnji dečak iz Kalifornije je poginuo kad su ga udarila kola dok je hodao pešačkim prelazom, saopštili su zvaničnici.

Gabrijel Garate je želeo da igra bejzbol, pa su on i njegov otac Fransisko odlučili da prošetaju ka parku u Long Biču, objavio je Long Bič post njuz.

Nastavili su da hodaju preko Bulevara Lejkvud kada je vozač kamioneta marke “dodž” iz 2005. godine naleteo na njih dok je skretao levo, a zatim udario dečaka, rekla je policija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za Post Njuz.

- Sve što sam mogao da uradim je da ga držim u naručju i kažem mu: "Moja beba, moja beba." Sve smo radili kako treba. To nikada nije trebalo da se desi – rekao je nesrećni otac.

Gabrijel je preminuo na licu mesta. Vozač vozila Džejms Barns (57) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo iz nehata. Evidencija pokazuje da je pušten uz kauciju od 50.000 dolara.

Nije jasno da li je vozač zvanično optužen ili se izjasnio o krivici. Takođe nije bilo jasno da li ima advokata.

“He didn’t even stop”

7 year old Gabriel Garate was crossing the street with his dad at Lakewood/23rd in LB on their way to play baseball Tuesday evening when a driver failed to yield before turning. Gabriel was killed. The driver was arrested for vehicular manslaughter. @CBSLA pic.twitter.com/o3LoxVxxhb

— Lesley Marin (@lesleymarin) July 28, 2022

Vlasti su za Foks11 rekli da je vozač ostao na licu mesta i da je sarađivao sa istražiteljima. Droga i alkohol navodno nisu igrali ulogu u nesreći, saopštila je policija.

U međuvremenu, Gabrijelovi roditelji žale zbog gubitka svog sina jedinca, navodi se na GoFundMe stranici koju je napravila Fransiskova nećaka da pomogne u plaćanju troškova sahrane.

- Znam da je svako ko je sreo malog Gabrijela, osetio njegovu svetlost i to je dirnulo srca. Želela bih da ga se svi sećaju, izgovore njegovo ime i pošalju molitve utehe mom ujaku, mojoj baki... i svima koji su voleli Gabrijela - napisala je Dženet Avila na sajtu.

Gabrijel je trebalo da krene u drugi razred i uživao je u igranju bejzbola i video igricama, preneo je Post Njuz.

- Bio je moj mali drug. Sve smo radili zajedno. Bio je neverovatno dete - rekao je njegov otac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.