VORLIK: NOVI PAZAR VAŽAN KOMERCIJALNI CENTAR SRBIJE

Izvor: Kurir, 09.Jul.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VORLIK: NOVI PAZAR VAŽAN KOMERCIJALNI CENTAR SRBIJE

NOVI PAZAR - Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik ocenila je da je Novi Pazar važan komercijalni centar Srbije koji će, zahvaljujući brojnim preduzetnicima, nastaviti da se ekonomski razvija.

"Znajući da Novi Pazar predstavlja kulturni i ekonomski centar čitavog sandžačkog regiona, kao i da ima poslovni sektor koji se oslanja na preduzetništvo i trgovinu, vi imate sve potrebne elemente da nastavite svoj razvoj", rekla je Vorlikova na otvaranju centralne pešačke zone u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Novom Pazaru. Ona je izrazila očekivanje da će taj grad uspeti da prebrodi globalnu ekonomsku krizu i da će zahvaljujući velikom broju preduzetnika nastaviti da se brže ekonomski razvija.

"USAID i američki narod su ponosni što mogu da pruže pomoć Novom Pazaru, i očekujemo da će uspešna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu", kazala je Vorlikova. Američka ambasadorka u Srbiji već drugi dan boravi u Novom Pazaru, gde je sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem svečano otvorila pešačku zonu čiju je izgradnju sa oko 100.000 dolara finansijski pomogao USAID.

Ona je prethodno razgovarala s predstavnicima poslovne zajednice i privrednicima koji učestvuju u USAID Programu jačanja ekonomske sigurnosti (PPES).

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.