VOICE: Milioni tek osnovanoj firmi i Tanjugu od Voda Vojvodine

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jan.2019, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOICE: Milioni tek osnovanoj firmi i Tanjugu od Voda Vojvodine

Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine za snimak od 30 minuta tek osnovanoj firmi Kvart media isplatilo je 2,9 miliona dinara, a "ugašenoj" agenciji Tanjug milion dinara za film od sedam minuta, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Kvart media je u vreme sklapanja ugovora bila registrovana za "usluge hotelskog i sličnog smeštaja", a tridesetominutni snimak naplatila je Vodama Vojvodine 2,9 miliona dinara bez PDV-a, što predstavlja ukupan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << promet tog privatnog preduzeća u 2017. godini, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Iste godine, Vode Vojvodine su za film u trajanju od sedam minuta, povodom 40 godina od izgradnje hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav, zvanično "ugašenoj" agenciji Tanjug platile milion dinara bez PDV-a.

Vode Vojvodine su zaključile ugovor sa firmom Kvart media u iznosu od 2,9 miliona dinara bez osnova za izuzeće od primene Zakona o javnim nabavkama u smislu člana 7, navodi se u izveštaju državnog revizora.

I ugovor sa agencijom Tanjug sklopljen je bez sprovedenog postupka javne nabavke.

Međutim, navodi VOICE, u ođavnoj špici sedmominutnog filma povodom četrdesetogodišnjeg jubileja nema pomena agencije Tanjug.

Zanimljivo je da je rukovodstvo Voda Vojvodine kao razlog za sklapanje ugovora sa Tanjugom navelo da ta agencija "raspolaže bogatom arhivom koja je preduzeću bila od izuzetne važnosti". Ali, iz uvida državnog revizora u zaključeni ugovor utvrđeno je da je Tanjug bio u obavezi da koristi arhivske snimke, ali se u ođavnoj špici kratkog filma navodi da su korišćeni arhivski snimci JVP "Vode Vojvodine"/DC "INŽ Nikola Mirkov" i Radio-televizije Vojvodine, piše VOICE (www.voice.org.rs).

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.