VODENIM TOPOVIMA NA DEMONSTRANTE! Okupili se uprkos zabrani, pa ih policija brutalno rasterala

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2022, 19:42

VODENIM TOPOVIMA NA DEMONSTRANTE! Okupili se uprkos zabrani, pa ih policija brutalno rasterala

Jake snage policija rasterale dmeonstrante u Tunisu

Policija je danas upotrebila vodeni top da bi sprečila više stotina protivnika predsednika Kaisa Saida da se približi centru glavnog grada Tunisa, uprkos zabrani svih okupljanja zbog širenja korona virusa u toj zemlji.

Jake snage policije sprečile su demonstrante da se okupe u aveniji Habib Burgiba, centralnoj ulici Tunisa, koja je bila i mesto revolucije 2011. godine, posle koje je uvedena demokratija. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Policija je pokušala da rastera nekoliko različitih grupa demonstranata, u kojima je bilo i više stotina ljudi, ispričali su očevici.

Opozicione partije, uključujući umerene islamiste Enahde, protive se odluci šefa države da suspenduje rad parlamenta, preuzme izvršnu vlast i započne proces izmene ustava, ističući da je Kais Said zapravo izveo državni udar.

Današnji opozicioni protest održan je uprkos zabrani svih okupljanja na otvorenom i zatvorenom, uvedenoj u utorak.

Enahda i druge partije koje učestvuju u protestu optužile su vladu da uvodi zabranu i noćni policijski čas iz političkih a ne zdravstvenih razloga, kao način da se spreče demonstracije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VODENIM TOPOVIMA NA DEMONSTRANTE Žestok sukob sa policijom u Tunisu, protest održan uprkos zabrani okupljanja

Izvor: Blic, 14.Jan.2022

Policija je danas upotrebila vodeni top da bi sprečila više stotina protivnika predsednika Kaisa Saida da se približi centru glavnog grada Tunisa, uprkos zabrani svih okupljanja zbog širenja korona virusa u toj zemlji, javio je Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.