VODENA REVOLUCIJA: Žive mesec dana bez vode!

Izvor: Kurir, 24.Jul.2014, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VODENA REVOLUCIJA: Žive mesec dana bez vode!

Demonstanti su nosili parole „Vratite nam vodu“, „Vodena revolucija“, „Deca su nam žedna“, zahtevajući da se zaustavi izgradnja hidroelektrane iznad vodozahvatne zone Rupske reke

GRDELICA/LESKOVAC - Zbog nestašice vode više od mesec dana u organizaciji udruženja građana Rupska reka je u Leskovcu održana protestna šetnja u kojoj je učestvovalo više stotina meštana Grdelice i svih mesta koja se snabdevaju vodom iz lokalnog vodovoda.

Protestanti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su nosili parole „Vratite nam vodu“, „Vodena revolucija“, „Deca su nam žedna“,  zahtevajući da se zaustavi izgradnja hidroelektrane iznad vodozahvatne zone Rupske reke i omogući vodosnabdevanje koje je poremećeno mesec dana.

- Građani Grdelice šest dana u kontinuitetu nemaju vodu, a više od mesec dana voda je bakteriološki neispravna, pa se ne može koristiti ni za piće ni kao tehnička - kaže Srđan Jović, predsednik udruženja Rupska reka, i dodaje da je do poremećaja u vodosnabdevanju došlo zbog nelegalne izgradnje mini-hidroelektrane.

(A. D.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.