VLASTI TRAŽE OD VOZAČA DA VOZE BRŽE? Jedna država uskoro počinje bizarnu kampanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 20:31

VLASTI TRAŽE OD VOZAČA DA VOZE BRŽE? Jedna država uskoro počinje bizarnu kampanju

Zvuči prilično neverovatno, pa ipak, to se dešava.

U Holandiji uskoro pokreću kampanju u kojoj se od vozača traži da voze brže na putu!

Obično vlasti traže da prilagodite brzinu uslovima kolovoza i ograničenjima i da usporite. Ali u Holandiji imaju različite probleme, pa će pokrenuti kampanju kako bi vozači bili na jednom putu - brži.

Kampanja se odnosi na glavni put N34, koji prelazi pokrajinu Drenthe, na severoistoku zemlje. Tamo je brzina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ograničena na 100 km/h, ali izgleda da vozači to zanemaruju i često voze 50-60 km/h.

Problem nastaje jer su razlike između ograničenja i vozača koji voze pod ograničenjima i onih koji voze samo 50 km/h prevelike i često dolazi do opasnog kočenja i preticanja.

Da bi se rešili svi ovi problemi, bilo bi lakše spustiti ograničenje brzine na 80 km/h, ali vlada se tome protivi, jer niža brzina ne odgovara tipu puta.

Zbog toga će na društvenim mrežama biti pokrenuta kampanja i distribuirani pamfleti za podsticanje vozača da budu brži.

Policija će biti prisutnija duž puta pa se veruje da će sve ovo pomoći vozačima da ubrzaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vozači traže da se smanji maksimalna dozvoljena brzina

Izvor: B92, 03.Avg.2021, 10:49

Anketa koju je sproveo britanski auto-klub pokazuje da većina vozača smatra da bi trebalo sniziti ograničenje brzine na auto-putu u uslovima vlažnog kolovoza...Auto-putevi u Velikoj Britaniji spadaju među najbezbednije u Evropi, ali od 2012. nije zabeležen pad broja nastradalih, pa se razmišlja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.