VLAST EKSPERIMENTIŠE SA PRAVOSUDNIM SISTEMOM Kurti zbog sopstvenih malverzacija kroji zakone kako mu je volja, stručnjak upozorava BIĆE POSLEDICA

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2023, 15:55

"VLAST EKSPERIMENTIŠE SA PRAVOSUDNIM SISTEMOM" Kurti zbog sopstvenih malverzacija kroji zakone kako mu je volja, stručnjak upozorava "BIĆE POSLEDICA"

Stručnjak smatra da oduzimanje neopravdane imovine najviše štetiti dijaspori

Bivši predsednik Privredne komore tzv. Kosova Safet Grdžaljiu smatra da može doći do velikih posledica po društvo kada se zakoni donose sa tendencijom partijskih interesa.

Grdžaljiu je na Fejsbuku istakao da operacionalizacija Državnog zavoda za verifikaciju i oduzimanje neopravdane imovine najviše štetiti dijaspori.

- Svaki eksperiment sa pravosudnim sistemom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << može imati negativne posledice po društvo i državu. Ovo je posebno izraženo kada postoji nedostatak istinskog dijaloga između relevantnih aktera unutar zemlje. Kada se zakoni donose sa tendencijom partijskih interesa, a ne funkcije države, posledice mogu biti štetne - napisao je Grdžaljiu.

On je podsetio da veliki doprinos dijaspore stiže putem bankovnih računa.

- Najveći deo novca iz dijaspore dolazi tokom boravka na Kosovu, što je tri puta više od onog koji se šalje bankarskim putem. Imamo dijasporu punu radnika koji mnogo rade van radnog vremena, možda i dva posla samo u svrhu pomoći i investicija na Kosovu - dodao je on.

Kako smatra, negativnih posledica može biti ako se traži deklaracija o poreklu novca, pri čemu dijaspora može da overi novac i kod državnih organa u kojima posluje i živi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.