VLASNIK KLUBA U KOME JE ŠAULIĆ IMAO POSLEDNjI NASTUP: Nije glumio zvezdu, jer je zvezda bio

Izvor: Večernje novosti, 19.Feb.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLASNIK KLUBA U KOME JE ŠAULIĆ IMAO POSLEDNjI NASTUP: Nije glumio zvezdu, jer je zvezda bio

Menadžer i vlasnik kluba "Farinda" u Bilefeldu, u kome je Šaban Šaulić imao poslednji nastup. Dimitrios Dokos: Ovo je šok za mene. Bio je predivan čovek, veoma profesionalan - VEST o pogibiji srpske zvezde narodne muzike Šabana Šaulića bila je veliki šok za mene - kaže, u izjavi za nemački list "Noje vestfeliše", Dimitrios Dokos, menadžer i vlasnik kluba "Farinda" iz Bilefelda, u kome je naš pevač pevao poslednji put. Nakon Šaulićevog nastupa u subotu uveče, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Dokos se pozdravio sa kraljem folka, za čiji se nastup uvek tražila karta više. Nedugo potom, Dokos je saznao da se na auto-putu A2 u pravcu Dortmunda - ka čijem se aerodromu uputio Šaulić u pratnji svog kuma - odigrala strašna drama. Vidno potresen menadžer žali za, kako kaže, "legendom sa Balkana" i ističe da je u pitanju umetnik koji je u svojoj domovini i celom regionu imao isti status kao u Nemačkoj Hajno, jedan od tamošnjih najpoznatijih šlager pevača. U ovom klubu su nastupali umetnici iz svih balkanskih zemalja, kao i iz Poljske, Grčke i drugih država. U jednoj niši u klupskom prostoru, Dokos čuva fotografije sa nastupa najvećih zvezda, među njima i sa Šaulićevih. Klub je kao lokal za igranke, još 1977. godine, otvorio Dokosov otac, imigrant iz Grčke. PROČITAJTE I: "ŠABAN JE BIO ČUDAN I NERVOZAN, KAO DA GA JE NESREĆA VUKLA" Kum Boban otkrio detalje o poslednjim trenucima života Šabana Šaulića - Bio je izuzetno simpatičan, ma rečju, predivan čovek - kaže Dokos. - U bekstejdžu bi, pre nastupa, zatražio samo vodu i kafu. Veoma profesionalan, čvrsto je stajao na zemlji, nikad nije glumio zvezdu, iako je to bio. Poslednje večeri, došao je oko ponoći i posle predgrupe, pevao otprilike jedan sat. Razlog što nije duže ostajao na bini, bio je u njegovih 67 godina. Posle nastupa okružili bi ga poštovaoci, da se sa njim slikaju i dobiju autogram. Tako je bilo i ove subote. Gotovo da nema medija u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj koji juče nije izveštavao o tragediji porodice Šaulić. Tek juče su objavili pun identitet "osobe nastradale u stravičnom sudaru kod Bilefelda". Ime Šabana Šaulića i tekstovi o njegovoj pogibiji bili su u vrhu glavnih vesti. "Noje ciriše cajtung" piše da je "Šaulić u Srbiji i zemljama regiona imao status muzičkog kulta", a švajcarski onlajn portal "Vatson" objavio je Šaulićev snimak iz mladih dana sa "Jutjuba", na kome on peva čuvenu numeru "Dajte mi utjehu".

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šaban Šaulić nikada nije glumio zvezdu iako je to bio!

Izvor: Svet plus, 19.Feb.2019

Poslednje večeri, došao je oko ponoći i posle predgrupe, pevao otprilike jedan sat. Šaban Šaulić nikada nije glumio zvezdu iako je to bio- priča menadžer i vlasnik kluba "Farinda" iz Bilefelda gde je i bio poslednji nastup pevača...Vlasnik kluba u kojem je Šaban Šaulić pevao pre saobraćajne...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.