Izvor: B92, 09.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLAJKO STOJILJKOVIC PODNEO OSTAVKU

Ministar unutrasnjih poslova republike Srbije Vlajko Stojiljkovic izjavio je u ponedeljak na sednici Republicke skupstine da je "saglasan sa tim da podnese ostavku", javlja Radio B92. Vlajko Stojiljkovic je time preduhitrio sopstveno smenjivanje sa te funkcije, koje je bilo najavljeno. Stojiljkovic je ostavku na mesto ministra unutrasnjih poslova obrazlozio recima "da je ta funkcija nespojiva sa mestom poslanika u Vecu gradjana Skupstine SRJ, na koje je izabran na izborima 24. septembra", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javlja Beta.

Poslanik Srpskog pokreta obnove Borivoje Borovic rekao je da da bi ministar Stojiljkovic trebalo da bude smenjen zbog nesposobnosti. "Trazili smo da se smeni neuspesan ministar policije, koji je i zloupotrebio policiju stavivsi je u funkciju jedne partije, nije resio ubistvo zamenika ministra policije, visokih funkcionera JUL-a, a najveci greh je sto je policija tukla pripadnike 'Otpora'", rekao je Borovic. "To sto ste radili mozda ce biti razlog za vasu buducu krivicnu odgovornost", porucio je Borovic Stojiljkovicu. "Casno smo izvrsavali zadatke u zemlji i na Kosovu. Ponosim se na to i na pripadnike MUP-a", rekao je Stojiljkovic. Smenjivanje Vlajka Stojiljkovica trazili su poslanici SRS i SPO.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.