Izvor: B92, 23.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA TRAZI HITNO USVAJANJE PREDLOGA ZAKONA O TERORIZMU

Savezna vlada uputila je u petak Saveznoj skupstini uputila Predlog zakona protiv terorizma na "usvajanje po hitnom postupku". "Prilikom izrade zakona koriscena su resenja koja postoje u zakonodavstvima drzava koje su se znatno ranije suocile sa problemom terorizma, kao sto su Velika Britanija, Spanija, Italija, Francuska i Irska", navodi se u saopstenju. Iz tih zakonodavstava, preuzeta su ona resenja koja su neophodna za suzbijanje krivicnog dela terorizma, uz puno postovanje Ustavom garantovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudskih prava i sloboda gradjana, kaze se u obrazlozenju vlade.

Vanredne sednice oba veca jugoslovenskog parlamenta bice odrzane 30. juna, a pred poslanicima ce se naci, izmedju ostalog, nov zakon protiv terorizma, saopstila je Informativna sluzba Skupstine SRJ. U saopstenju se navodi da su predsednici oba veca Milomir Minic i Srdja Bozovic sazvali vanredne sednice na zahtev jugoslovenske vlade. Dodaje se da ce poslanici razmatrati i nekoliko zakona iz oblasti krivicno-pravne zastite, kao i vise zakona kojima se prosiruje saradnja SRJ s drugim drzavama u oblasti privrede, telekomunikacija, kulturno-prosvetne saradnje i drugim podrucjima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.