Izvor: B92, 10.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA SRBIJE OTVARA REGIONALNE KANCELARIJE

Sef Poslanickog kluba DOS Cedomir Jovanovic izjavio je u utorak da je Vlada Srbije odlucila da otvori 21 regionalnu kancelariju, jer postoji potreba za jacim kontaktom s gradjanima, a jos nije uradjen zakon o lokalnoj samoupravi koji ce omoguciti visok stepen decentralizacije. Jovanovic je novinarima u utorak rekao da ce regionalne kancelarije raditi u dogovoru s lokalnom samoupravom i da iz ovog projekta niko iz DOS nije iskljucen. "Kancelarije nemaju stranacke ambicije, kao ni afirmaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za cilj, vec promociju ideje promene drustva u pravcu demokratizacije", istakao je on i demantovao navode da iza otvaranja regionalnih kancelarija stoji DS. Jovanovic je dodao da ove kacelarije treba da resavaju ozbiljne probleme gradjana.

Sef Poslanickog kluba Demokratske stranke Srbije u Skupstini Srbije Dejan Mihajlov izjavio je da bi Vlada Srbije trebalo da stane sa otvaranjem regionalnih kancelarija u vise gradova ukoliko to ne vodi ka decentralizaciji drzave."DSS se zalaze za jaku lokalnu samoupravu, koja je nezavisna od centralne vlasti i koja ima ingerencije koje su joj prepustene. Ukoliko te regionalne kancelarije predstavljaju ogranicenje lokalne samouprave DSS ce se tome suprostaviti", rekao je Mihajlov novinarima, javlja Srna.

Predsednik Koalicije za Sumadiju Branislav Kovacevic za B92 kaze da nije otisao na otvaranje Vladine kancelarije u Kragujevcu jer o tome nije bilo reci na Predsednistvu DOS. 'Ako je osnovna ideja da se krene putem regionalizacije za koju se mi zalazemo, mi to onda podrzavamo. Ali, cuo sam da se radi o cudnoj kompilaciji clanova Demokratske stranke i nevladinih organizacija. Ako je tako, onda to nema svrhe, onda je to prevara i ne vodi onome sto smo obecavali u predizbornoj kampanji', rekao je Kovacevic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.